Acasă Actualitate Incredibil, Sorina Pintea e intrigată că părinții unui copil bolnav de cancer...

Incredibil, Sorina Pintea e intrigată că părinții unui copil bolnav de cancer sunt nevoiți să strângă bani pentru operație/tratament

DISTRIBUIȚI

Jurnalistul Victor Ciutacu s-a implicat într-o acțiune umanitară de strângere de fonduri pentru un copil bolnav de cancer care avea nevoie de bani pentru operație/tratament în Germania. După ce a demarat campania, Ciutacu a fost sunat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care s-a arătat intrigată de faptul că în România există părinți care strâng bani pentru copiii lor bolnavi de cancer. Vă dați seama câtă seninătate zace în ministrul nostru? În România sunt mii de cazuri de părinți care cer bani de la rude, apropiați, străini pentru viețile copiilor lor. Pintea ori habar n-are pe ce lume trăiește, ori se preface. Recent, partidul din care face parte, a făcut o modificare fiscală astfel că mii de organizaţii neguvernamentale sunt împiedicate să mai obţină sponsorizări de la majoritatea firmelor. Sunt afectate micile asociaţii de părinţi care strâng bani să-şi trateze copiii bolnavi. Asociaţiile au depus deja un memoriu şi aşteaptă un răspuns de la Ministerul Finanţelor, pentru că din 42.000 de ONG-uri, doar 1.200 îndeplinesc cerinţele din legislaţie. Timpul este nemilos pentru copiii care risca să rămână fără tratament, avertizează părinţii disperaţi.

În acest timp, Sorina Pintea se uită la televiziunile care o laudă și alege să salveze doar anumiți copii, după cum reiese din postarea lui Ciutacu.
”Cand eram mai febril in nebunia organizarii evenimentului caritabil pentru Sebastian, primesc un telefon in noapte de la Sorina Pintea. Da, ministrul sanatatii, intrigat(a) ca parintii unui copil bolnav de cancer sunt nevoiti sa stranga bani pentru operatie/tratament. Povestea e lunga, eu o rezum. Eu n-am crezut ca autoritatea statului va face ceva concret, ea mi-a zis ca n-o cunosc. Eu i-am zis ca o declar eroina mea daca sparge birocratia, ea a spus ca vrea sa vada dosarul medical al copilului. Astazi, Sebi poate pleca linistit in Germania. Statul roman si-a adus aminte ca mai are si cetateni cu drepturi. Grosul traramentului va fi suportat, legal, de Ministerul Sanatatii. Care, daca vrea, poate. Iar ministrul citeste aici ce a si auzit in seara asta pe post: Sorina Pintea, esti eroina mea!” a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Păcat de copiii pentru care Pintea este ne-eroină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.