Acasă Actualitate Industria -in alb-, o prioritate a lui Blanculescu

Industria -in alb-, o prioritate a lui Blanculescu

DISTRIBUIȚI


Ministrul interimar al sanatatii, Ionel Blanculescu, a lansat ieri ideea infiintarii unei -industrii in alb-. Mai concret, este vorba despre operarea in centrele romanesti a unor cetateni straini.

-Aceasta industrie este raspandita in SUA si in tarile UE. Pentru aceasta, am putea folosi echipamentele de care dispunem intr-un mod mult mai eficient. In transplantul medular, de pilda, sunt realizate doar doua transplanturi anual, desi pot fi efectuate 30. Realizarea unui numar mai mare de transplanturi va reduce si costurile. In plus, chirurgii ar putea fi motivati salarial-, a afirmat Blanculescu.

In sprijinul acestei idei, Blanculescu a adus argumentul realizarilor de exceptie ale medicinei romanesti in conditii mai vitrege.

-Tehnica chirurgicala sufera de o mare uzura morala, aparatele putand fi utilizate doar o scurta perioada de timp-, a adaugat Blanculescu.

Ministrul sanatatii a mai precizat ca va propune, in urmatoarea sedinta de guvern, infiintarea Agentiei Nationale de Transplant in subordinea MS, acest organism urmand sa se ocupe de tot ceea ce inseamna transplant.

Blanculescu a mai declarat ca va sustine un program prin care medicii pediatri sa fie trimisi in strainatate, sa se specializeze, cate sase luni. -In acest fel nu vom mai fi nevoiti sa trimitem copiii in strainatate pentru operatiile complicate, care au si un cost extrem de ridicat, ei putand fi operati in tara-, a conchis ministrul sanatatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.