Acasă Actualitate Înjunghiat după ce a vrut să aplaneze un conflict între doi frați

Înjunghiat după ce a vrut să aplaneze un conflict între doi frați

DISTRIBUIȚI
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus  punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului BÎRSAN NICOLAE, în vârstă de 44 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data 14.01.2017, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă, iar Tribunalul Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile începând cu data de 15.01.2017, sens în care a fost emis și mandatul de arestare preventivă de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba.

În fapt, s-a reținut că la data de 13.01.2017, în jurul orei 19,30, în urma unei altercații ce a avut loc pe o stradă din localitatea Cenade, județul Alba, între inculpatul BÎRSAN NICOLAE și fratele său, a intervenit persoana vătămată P.V. pentru a aplana conflictul. În acest context, inculpatul BÎRSAN NICOLAE i-a aplicat persoanei vătămate P.V. o lovitură cu un cuțit în regiunea abdominală.

Victima a fost transportată la Spitalul Municipal Blaj și supusă unei intervenții chirurgicale, stabilindu-se diagnosticul de ‘plagă penetrantă abdominală cu leziuni mezocolice și hematom intraabdominal’.

Leziunile traumatice au pus în primejdie viața victimei, în sensul că, în absența tratamentului medico chirurgical adecvat și la timp instituit acestea ar fi condus invariabil la deces.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigațiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba — Poliția Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.