Acasă Actualitate Înregistrări explozive cu diversiunile puse la cale de pesedistul Marius Ostaficiuc, mâna...

Înregistrări explozive cu diversiunile puse la cale de pesedistul Marius Ostaficiuc, mâna dreaptă a lui Nichita la Iași

DISTRIBUIȚI

O înregistrare audio realizată în ședința Tineretului Social-Democrat Iași arata cum consilierul local Marius Ostaficiuc îi indemna pe cei prezenți să   participe la un miting pentru replantarea teilor tăiați de autoritățile locale, progra­mat pe 4 octombrie, unde să militeze pentru „orice alt subiect de actualitate“, pentru a decredibiliza acțiunea, scrie Tele M Iași.
Stenogramele discuțiilor au fost obți­nute de postul de televiziune Tele M Iași care a prezentat luni înregistrările audio cu o durată totală de aproximativ 70 minute realizate în ședința TSD Iași de joi, 26 septembrie.
?ê?£edința de joi, la care au luat parte în jur de 20 de membri ai TSD Iași, reprezentanți ai colegiilor din municipiul Iași, a fost condusă de Marius Ostaficiuc, un om de încredere al primarului Gheorghe Nichita. Ostaficiuc este vice­pre­ședinte al organizației municipale PSD Iași, consilier local, consilier în cadrul cabinetului parlamentar al deputatului Cristian Nichita și director adjunct comercial în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. Un o cu greutate în organizația PSD Iași, după cum se poate observa.
În cadrul ședinței, Ostaficiuc le-a transmis tinerilor social-democrați că trebuie să devieze subiectul mitingului anunțat de Grupul de Inițiativă Civică „Iașiul iubește teii“ – care urmărește să convingă administrația locală să replan­teze cei peste 70 de tei tăiați la începutul anului din zona centrală a municipiului -, indiferent dacă sunt „pro sau contra tei“. Fragmente din stenogramele prezentate de Tele M Iași: „Noi va trebui să fim prezenți acolo și nu vă ascund că va trebui să faceți parte dintr-o asemenea structură, să militam pentru alt subiect și nu contra teilor. Trebuie să deviem subiectul de la tei către Roșia Montana sau către alt subiect de actualitate, decât să-l concen­tram anti-administrația locală. Nu riscăm nimic. Chiar dacă pare că îi ajutăm, noi strigăm Roșia Montana, ceea ce e la ordinea zilei. Trebuie să spuneți presei care va fi acolo, și cred că va fi, păreri de ură categorică împotriva lui Nichita, ori că sunteți în cârdășie cu cei trei-patru pe care vi i-am spus înainte – Păduraru, Tomaseschi, Iordache, Dorohoianu. Trebuie să spuneți: da, ne-au adus aici, mulțumim domnului cutare că ne-a sprijinit. În felul acesta se transformă toată piața într-un bâlci, într-o mișcare politică“.

Ostaficiuc despre Fenechiu: „A furat el ce-a furat!“

Înregistrările scot la iveală și ceea ce cred pesediștii despre partenerii lor din USL: „Într-un exces de zel, au considerat că o rezolvă foarte repede. Uite că lucrurile au denaturat, pentru că niște oameni nu stau într-un angajament undeva la un patron sau la un serviciu, te trezești cu astfel de personaje care la un moment dat militează așa din simpatie. Asa cum și noi, la campania de prin 2004, țipam împotriva lui Fenechiu și am zis „Hai să plecăm, hai să țipăm acolo“ că era o adunare sătească și jos-sus ce era la ordinea zilei pe fișă. ?ê?£i oamenii întrebau „Ce a furat?“, „Ei, ce a furat, a furat el ce a furat!“ Cam așa e în discuția asta! A furat el ce a furat! Răspunsul a fost foarte prompt. Așa și la noi, asta este. A greșit el undeva. Mesajul va fi categoric! Ei se folosesc de tăierea teilor în mod direct așa încât să ajungă la un anumit moment la un mesaj anti Nichita. O să fiu cât se poate de clar. Acum mesajul nu poți să-l oprești, vocea Pieții sau ceea ce se întâmpă acolo, nu ai cum s-o oprești“.
Contactat de Tele M Iași, Ostaficiuc a negat că i-ar fi încurajat pe tinerii PSD să infiltreze mitingul, declarând că le-a spus că pot să aibă propria opinie atât despre tăierea teilor, cât și despre alte subiecte, precum Roșia Montana sau eutanasierea maidanezilor.
La rândul sau, președintele PSD Iași, Gheorghe Nichita, a declarat pentru postul de televiziune local că este vorba despre „mojicii și scenarii infecte“. Liderul social-democrat a mai afirmat că nu poate să răspundă la „inepții de acest gen. Cum să ajung eu să nu-i dau voie omului să se manifeste?“. Cum era de așteptat , șefii PSD Iași au pus totul pe seama unui atac politic venit din partea unor „pseudo-jurnaliști înregimentați“. Cu toate astea, social-democrații ieșeni au precizat că vor propune Biroului Politic Județean al PSD „retragerea sprijinului politic al lui Marius Ostaficiuc pentru funcția de vicepreședinte.“

{mp3}2013-09-30-Ostaficiuc1{/mp3}

{mp3}2013-09-30-Ostaficiuc2{/mp3}

{mp3}2013-09-30-Ostaficiuc3{/mp3}

{mp3}2013-09-30-Ostaficiuc4{/mp3}

{mp3}2013-09-30-Ostaficiuc5{/mp3}

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.