Acasă Actualitate Inspecția Judiciară a CSM a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul Negulescu

Inspecția Judiciară a CSM a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul Negulescu

DISTRIBUIȚI

La 3 mai 2017, Inspecția Judiciară a exercitat acțiunea disciplinară față de procurorul Mircea Negulescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina, în prezent suspendat din funcție, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)(1) și l(2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată.

În motivarea acțiunii disciplinare s-a reținut că procurorul a adoptat un comportament inadecvat în cadrul unor discuții purtate într-un birou din incinta sediului Parchetului, în timpul programului de lucru? în afara cadrului legal care reglementează activitatea de urmărire penală, în condițiile în care procurorul cercetat nu reprezenta interesele Ministerului Public și a manifestat o atitudine agresivă față de unul dintre participanții la discuție, sugerând inclusiv existența unor date care ar justifica efectuarea de cercetări penale față de acesta.

Cu referire la abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. l) din Legea nr. 303/2004 s-a reținut că procurorul cercetat a solicitat unui alt procuror, în prezența unui martor, a unui avocat și a unui jurnalist, informații cu privire la conținutul unor interceptări dintr-un dosar pe care acesta din urmă îl instrumenta.

Acțiunea disciplinară a fost înaintată Secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la răspunderea magistratului în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.