Acasă Opinii La 50+ nu mai sunteti atractivi sexual. Nu mai ocoliti subiectul!

La 50+ nu mai sunteti atractivi sexual. Nu mai ocoliti subiectul!

DISTRIBUIȚI

Toti cei de 50+ sunt convinsi ca angajatorii nu inteleg nimic pe lumea asta, ca nu stiu unde e adevarata valoare cand vine vorba sa angajeze pe cineva, ca isi taie craca de sub picioare si ca isi fac singuri rau (de ce oare?). Ca sunt prosti, adica. Totusi, prostii continua sa caute tineri, iar cand angajeaza un 50+, e doar pentru ca nu au gasit un tanar sau ca nu si l-au putut permite.

Urmaresc discutiile si dezbaterile pe acest subiect. Pe unele le-am zgandarit chiar eu, aici. Si sunt chemat adesea sa vorbesc despre asta. E o tema intoarsa pe toate partile, analizata in profunzime, din toate unghiurile si de catre toata lumea.

Insa unul dintre “unghiuri” a fost lasat intotdeauna deoparte, desi e cel mai important, din cate stiu eu ca se intampla lucrurile in aceasta lume. Nu imi aduc aminte sa fi vazut o dezbatere publica in care sa se spuna, analitic si detasat, ca una dintre marile, foarte marile probleme ale celor de 50+ este ca nu mai sunt atractivi din punct de vedere sexual. Ca sa nu spun ca multi sunt chiar respingatori.

Va place sau nu, si companiile au sex-appeal, foarte asemanator cu cel al oamenilor. Si, la fel ca ei, fac tot ce pot ca sa si-l scoata in evidenta. Se “imbraca” frumos, dar “corpul” propriu-zis tot angajatii raman. Or, si clientii, si furnizorii, partenerii, autoritatile si, in primul rand angajatii insisi, managerii si angajatorii vor sa vada in jur baieti frumosi si virili, descheiati la camasa, veseli si degajati, fete senzuale, cu pantaloni scurti si descheiate si ele la camasa. Da, ca in orice selectie naturala, frumusetea e semn de sanatate si de putere.

Sigur, in public trebuie sa spui ca vrei sa te mariti cu un om asezat, inteligent si bun la suflet, ca nu conteaza cum arata. Si chiar asta si faci, pana la urma, insa numai dupa ce constati cu parere de rau ca baietii frumosi au fost deja luati. De fetele rele, neasezate si incomparabil mai putin inteligente ca tine…

GEORGE BUTUNOIU este unul dintre cei mai importanți experți în recrutare din România. Citește mai multe articole pe blogul său, www.georgebutunoiu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.