Acasă Actualitate Fost director din OSIM dat pe mâna procurorilor pentru angajarea ilegală a...

Fost director din OSIM dat pe mâna procurorilor pentru angajarea ilegală a fiului

DISTRIBUIȚI

Agenția Naționalã de Integritate a constatat existența indiciilor privind  posibila încãlcare a regimului juridic al conflictului de interese în materie penalã de cãtre ȘTRENC ALEXANDRU CRISTIAN, fost director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mãrci.

Persoana evaluatã, în calitate de director general adjunct al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mãrci, cu atribuții de director general, a semnat contractul individual de muncã în baza cãruia fiul sãu a ocupat funcția de examinator de stat de specialitate.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Naționalã de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Sector 6 – București în vederea verificãrii indiciilor privind sãvârșirea de cãtre STRENC ALEXANDRU CRISTIAN a infracțiunii de conflict de interese, prevãzutã de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României, potrivit cãruia „Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sãu, pentru o rudã ori pentru un afin pânã la gradul II inclusiv sau pentru o altã persoanã cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncã în ultimii 5 ani sau din partea cãreia a beneficiat ori beneficiazã de foloase de orice naturã, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitãrii dreptului de a ocupa o funcție publicã”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.