Acasă Actualitate Nesătula Ioana Timofte, arestată la domiciliu pentru 2.000.000 Euro delapidați de la...

Nesătula Ioana Timofte, arestată la domiciliu pentru 2.000.000 Euro delapidați de la CNCIR

DISTRIBUIȚI

Update 26.05.2023 Ioana Timofte a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile

Update:25.05.2023 ora 13.00: Ioana Timofte a fost retinuta si urmeaza a fi prezentata judecatorilor in vederea arestarii.
Procurorii DIICOT au săltat astăzi un grup infracţional organizat care a delapidat 2.000.000 de EURO de la o instituție de stat şi a spălat banii.

Lidera grupului infracțional este Ioana Timofte, cunoscută ca „fucking-dama” MApN și nepoată a fostului șef al SRI Radu Timofte. Detalii despre madam directoare generală a CNCIR de unde încasa peste 11.000 euro lunar, AICI

 

În cauză s-a reținut că, în cursul lunii mai 2020, funcționari din cadrul C.N.C.I.R. S.A. (companie cu capital integral de stat aflată în subordinea Ministerului Energiei) au făcut achiziții fictive de bunuri de la societăți controlate de membrii grupului infracțional/persoane care au aderat la grupul infracțional/persoane apropiate de membrii grupului infracțional, prin atribuire directă în platforma SEAP. Bunurile/produsele nu au fost efectiv livrate, însă contravaloarea acestor achiziții a fost achitată de companie, sumele de bani fiind retrase în numerar de la ATM sau de la ghișeele unităților bancare și distribuite ulterior între membrii grupului infracțional organizat.
Ulterior, pentru a scădea din gestiunea companiei stocul de bunuri astfel achiziționate, acestea erau eliberate în consum către departamentele/serviciile din cadrul CNCIR – structura centrală sau către unitățile subordonate – Sucursale regionale și Puncte de lucru teritoriale.
În această modalitate, grupul infracțional organizat, care a acționat din mai 2020 până în prezent, a reușit delapidarea bugetului instituției cu suma totală de 9.699.480,08 lei, provenind din 485 achiziții publice (fictive) de bunuri (din categoriile: papetărie și birotică, curățenie și igienă, materiale de construcții, accesorii electrice și alte produse consumabile).
Membrii grupului au fost interceptați
„La data de 03.05.2023, ora 09:59:45 numita IVAN VASILICA (directoarea comercială – n.r.) ajunge la birou având în mână un sac de culoare neagră pe care îl pune pe birou. Răspunde la un salut al unui coleg de serviciu spunând: „Hello, hello!”, după care aceasta se îndreaptă către ușa biroului pentru a o încuia lăsând cheile în butucul ușii.

 

După ce încuie ușa biroului aceasta își pune geanta pe un obiect de mobilier de culoare neagră aflat în dreapta biroului. În continuare, numita IVAN VASILICA se îndreaptă în stânga biroului, după care se întoarce la birou și ia sacul de culoare neagră. Din sac, scoate mai întâi un teanc cu bani, după care scoate o pungă de cadou de culoare neagră în care sunt mai multe sume de bani pe care le ia și le pune pe birou. Tot în sacul de culoare neagră se află și o pungă de cadou de culoare albă și roșie de dimensiuni mai mici din care scoate alte teancuri cu bani și pune cele două pungi de cadou pe sacul de culoare neagră, banii fiind organizați în dreapta acestora.

Numita IVAN VASILICA se așază pe scaunul din birou și începe să organizeze toate teancurile de bani în funcție de valoarea acestora efectuând și o numărătoare a acestora în șoaptă, ultimul număr pronunțat fiind „12”.

La ora 10:01:16 se aude o bătaie la ușa biroului numitei IVAN VASILICA, iar aceasta se oprește din orice activitate pentru a nu mai face niciun zgomot. În continuare, aceasta mută punga de cadou de culoare neagră în dreapta biroului și dă drumul la televizorul din birou.

Începând cu ora 10:01:43 și până la ora 10:11:00 numita IVAN VASILICA numără fiecare teanc cu bani de pe birou (la o numărătoare paralelă a organelor de cercetare penală s-a stabilit că fiecare teanc cu bani era alcătuit din aproximativ 100 de bancnote), punând pe fiecare în parte după terminarea numărătorii lângă punga de culoare albă și roșie, cu excepția a două dintre ele, grupându-le astfel în funcție de valoare bancnotelor.

Începând cu ora 10:11:00 aceasta se ridică de pe scaun și se îndreaptă către geanta aflată pe suportul de culoare neagră din dreapta biroului și scoate din un alt teanc cu bani pe care îl numără stând în picioare.

După ce termină de numărat aceasta pune banii înapoi în geantă și ia o altă sumă de bani pe care o numără și pe aceasta. La finalul numărătorii, de la baza teancurilor cu bani așezate lângă punga de cadou de culoare roșie ia un teanc cu bani pe care pe care îl pune lângă cele două teancuri sus-menționate așezate separat, punând pe cel ce tocmai l-a numărat peste toate celelalte. În continuare începe să numere și să aleagă mai multe bancnote din acele două teancuri, iar la ora 10:14:05 aceasta ia din geantă un portofel ce pare a fi de culoare roșie și pune mai multe sume de bani în acesta (a se vedea FOTO 5).

În continuare, numita IVAN VASILICA își pune portofelul înapoi geantă, după care ia o sumă de bani de pe masă și o pune și pe aceasta tot în geantă.La ora 10:14:39, IVAN VASILICA ia toate teancurile cu bani de pe masă și le pune în punga de cadou de culoare neagră (a se vedea FOTO 6). Punga de cadou de culoare albă și roșie o pune sub birou, iar sacul de culoare neagră îl pune în geantă. După aceea se îndreaptă către fișetul metalic aflat în stânga biroului și deschide ușile fișetului și ușa compartimentului de sus, se întoarce la birou pentru a lua punga de cadou de culoare neagră în care se află toate sumele de bani și o pune în compartimentul de sus închizând ușa acestuia și ușile fișetului. Ușa compartimentului o încuie și pune cheia pe fișet.

La ora 10:16:20, numita IVAN VASILICA se îndreaptă către ușa biroului pentru a o descuia și iese din birou închizând ușa”, se arată în ordonanța procurorilor.

Directoarea Ioana Timofte şi-a mobilat un apartament cu 100.000 de euro, bani delapidaţi de la instituţie

„Faptul că parte din aceste sume de bani erau însușite de suspecta Timofte Ioana – director general al CNCIR SA rezultă din conținutul convorbirilor interceptate în cauză, purtate între Ștefan Bogdan Ciprian (director administrativ, fost director comercial – n.r.) și Ivan Vasilica (director comercial – n.r.) cu privire la identificarea unei soluții de a achiziționa din acești bani mobilier în valoare de 70.000 – 100.000 de euro pentru un apartament deținut de Timofte Ioana.
Astfel, la data de 24.04.2023, ora 09:02:41, în biroul numitei IVAN VASILICA intră numitul ȘTEFAN BOGDAN CIPRIAN cu care poartă următorul dialog:

ȘTEFAN BOGDAN: Bună, fată!

IVAN VASILICA: Bine te-am găsit!

ȘTEFAN BOGDAN: Ce faci, fată?

IVAN VASILICA: Bine ai revenit!

ȘTEFAN BOGDAN: Bine.

IVAN VASILICA: Foarte bine! Tu ce faci?

ȘTEFAN BOGDAN: Bine. Na…

IVAN VASILICA: Toate bune p-aici?…pe la noi?

ȘTEFAN BOGDAN: Da. M-a chemat șefa de două ori săptămâna trecută…

IVAN VASILICA: De bine sau de rău?

ȘTEFAN BOGDAN: Am prăduit tot. Suntem pe zero!

IVAN VASILICA: A… mâine rezolvăm!

ȘTEFAN BOGDAN: Da? Mâine?

IVAN VASILICA: Ai nevoie de azi? Că mâine am stabilit că…

ȘTEFAN BOGDAN: Mâine, mâine.

IVAN VASILICA: Mâine.

ȘTEFAN BOGDAN: Păi am…

IVAN VASILICA: E totul rezolvat!

ȘTEFAN BOGDAN: …am oferta pentru mobilier.

IVAN VASILICA: A, să luăm mobilier că se închide mobilierul?! Da se închide sau e vrăjeală?

ȘTEFAN BOGDAN: Ce?

IVAN VASILICA: Cu astea, cu cumpăratul de mobilier?

ȘTEFAN BOGDAN: Păi se închide…la banii ăștia cred și eu…vreo 70.000 de euro!

IVAN VASILICA: Aaa mobilierul ei de acasă? Eu mă gândeam că ne interzice ăștia să cumpărăm mobilier aicia la noi.

ȘTEFAN BOGDAN: Dă-i mă în mă-sa! Ce treabă am eu cu ei!

IVAN VASILICA: 70.000 de euro mobilierul? Uaaau!

ȘTEFAN BOGDAN: Râde…și-o să dăm un avans…

IVAN VASILICA: De unde facem rost?

ȘTEFAN BOGDAN: Nu știu fată că mi-a căzut fața…

IVAN VASILICA: Că știi ceva? Nu e dă…facem da…de unde dăm?

ȘTEFAN BOGDAN: Da…pe timp să vedem. O să dăm avans deocamdată…

IVAN VASILICA: (neinteligibil) de banii ăștia…ce să luăm? Tre’ să mai bagi pe undeva să mai bagi niște combinații!

ȘTEFAN BOGDAN: Păi o să mai fie! Vreo aproape 15.000 de euro îi facem de la Căluțu, ăia…combinația…

IVAN VASILICA: Da…eh…15.000 de euro e…

ȘTEFAN BOGDAN: Da. Sunt și ăia na…

IVAN VASILICA: Bă nene 15.000 de euro deja aici e așa de…semințe (râde)

ȘTEFAN BOGDAN: Mă duc că sunt contra timp…

IVAN VASILICA: Du-te!

ȘTEFAN BOGDAN: Că trebuie să-mi fac niște adrese și să mă duc la dentist și după aia am o întâlnire și după aia vin înapoi. Tu pleci pe undeva?

IVAN VASILICA: Nu.

ȘTEFAN BOGDAN: Pot să-ți iau mașina?

IVAN VASILICA: Da. Ia-o!

ȘTEFAN BOGDAN: Că eu am venit cu Tiguanu ca să-i schimb anvelopele și așa și i-am dat…

IVAN VASILICA: Ia-o mă și așa…

ȘTEFAN BOGDAN: Dă-i-o lui Ionuț că merg cu el.

IVAN VASILICA: Da

ȘTEFAN BOGDAN: Da.

IVAN VASILICA: Când vii să-mi spui pe ce mai putem…că eu în afară de asta?

ȘTEFAN BOGDAN: Aaa…și să luăm ce e de luat

IVAN VASILICA: Păi am dat alea pe traseu deja înainte de Paște…ce e de luat”, se arată într-o stenogramă din dosar.

Într-o altă convorbire înregistrată de procurori, directorul administrativ Bogdan Ştefan se plânge cât de greu este să cumpere mobilierul pentru directoarea generală Ioana Timofte cu banii delapidaţi de la compania de stat.

„De asemenea, în data de 25.04.2023, ora 09:19, numitul Ștefan Bogdan Ciprian poartă o discuție despre mobilierul pe care îl urmează să îl achiziționeze pentru directoarea companiei – Timofte Ioana, și cu numita Stancu Oltea-Maria (directoarea economică – n.r.):

STANCU OLTEA: Ce faci mă? Ești bine încă?

ȘTEFAN BOGDAN: Da… Să zicem.

STANCU OLTEA: Ă!

ȘTEFAN BOGDAN: Să zicem.

STANCU OLTEA: Da.

ȘTEFAN BOGDAN: Am niște castane de… Nici nu știu cum dracu… Am ofertă de mobilă, 70.000 de euro.

STANCU OLTEA: Cât mă?

ȘTEFAN BOGDAN: Atât.

STANCU OLTEA: Da ce face mobilieru…

ȘTEFAN BOGDAN: Ah nu. Asta e doar o parte din el. Adică, e partea grosieră, să zicem așa, de dressing (neinteligibil), bucătărie. Abia aștept să termine că m-a băgat în pământ apartamentul ăla. Mi-a mâncat zilele.

STANCU OLTEA: Da ce e așa scump?

ȘTEFAN BOGDAN: Mi-a mâncat zilele.

STANCU OLTEA: Da ce face atâta la el? O dată așa, o dată invers.

ȘTEFAN BOGDAN: Ce? Ultima oară i-am făcut iar parchetu. Că nu știu ce baterie s-a desfăcut și a intrat apa pe hol, până în două dormitoare. Acu, sâmbătă i-a terminat parchetu, iar. De trei ori i-am făcut parchetu. Nu mai pot bă! Iar asta cu mobila m-a…

STANCU OLTEA: Te-a doborât, ă?

ȘTEFAN BOGDAN: Da. Mi-a dat-o la temelie.

STANCU OLTEA: Păi și ce naiba faci?

ȘTEFAN BOGDAN: Păi, o să vedem ce mai facem, dar nu acuma. O să dăm avansul, trebuie să iau materiale, să dau în țară. Când vine mașina să scap și de ălelalte, știi? Și și cumpăr, că urmează acuma să cumpăr să și vină, să dăm și și că nu poți să-i dai intrare …(neinteligibil) și om vedea după aia ce om mai avea că… Om vedea cum or da-o și ăștia până la urmă.

STANCU OLTEA: Cu ordonanța aia… Când dracu or da-o p-aia?

ȘTEFAN BOGDAN: Nu știu, că la ce am citit eu aseară…

STANCU OLTEA: O votează?

ȘTEFAN BOGDAN: Bine… Să nu depășim cheltuielile de anu trecut pe produse și servicii. Nu cred că se vor depăși. Mașinile, eu sunt relaxat cu mașinile măcar.

STANCU OLTEA: (Neinteligibil)

ȘTEFAN BOGDAN: Păi nu. Am trimis, mi-au respins, urmează să urc iar, dar s-a transmis că era cu transmiterea, că eu de pe 5 aprilie am transmis și mi-au respins-o.

STANCU OLTEA: Dar de ce au respins?

ȘTEFAN BOGDAN: Dar autoutilitarele le am. Băi, dacă mă întrebi, noi am trimis pe 5 documentația, îi fac la furnizori și la ceva ce a ieșit pe 19. Păi, stai mă! Eu am trimis pe 5 documentația, nu pe 19.

STANCU OLTEA: Și?

ȘTEFAN BOGDAN: Au refăcut tot și o urc azi, o urc iar. O trimit la ei. Și… autoutilitarele le am deja în SEAP.

STANCU OLTEA: Da… Deci le-a dat pe SEAP.

ȘTEFAN BOGDAN: Da. Pe alea pe rabla nu le are. Da o s-a fac și p-aia.

STANCU OLTEA: …(Neinteligibil) Ah! Și după aia poți să stai liniștit…(Neinteligibil)

ȘTEFAN BOGDAN: Da fată. Abia aștept să…(Neinteligibil, vorbește în șoaptă)

STANCU OLTEA: Păi și cât mai durează?

ȘTEFAN BOGDAN: Păi…

STANCU OLTEA: Așa, în capul tău, cât ai estimat?

ȘTEFAN BOGDAN: Perdelele, draperiile sunt plătite toate, canapelele sunt plătite toate, electrocasnicele. Mai am doar frigiderul. În rest sunt toate luate și duse acolo. Mai am mobilieru ăsta, saltelele la pat le am pe amândouă și asta ar mai fi, știi? Mai grea. Și mai e câte un covor sau d-astea, da și din ălea am luat.

STANCU OLTEA: Da. Deci… Înseamnă… Termini anu ăsta.

ȘTEFAN BOGDAN: Nu. Asta e cea mai groasă, dar e. și atunci nu mai…

STANCU OLTEA: Nu repari și tu un sediu pe undeva?

ȘTEFAN BOGDAN: Păi repar, dar… La Constanța am de făcut pe investiții. Numai că am 650 de mii prinși și rămâne să facem vreo 400 de mii acolo. Tot ce am vândut eu, știi? Și mi-e si silă să mă, pentru că, oricum fac jumate-jumate cu ăla. Pentru 100 de mii, cu bătaie de cap și cu d-alea, și cu implicări, mai că-mi vine să-l urc pe SEAP și să-l ia cine l-o lua, sa-ți spun sincer.

STANCU OLTEA: Da.

ȘTEFAN BOGDAN: Da, că e multă bătaie de cap și timp și nervi și nu mai pot dacă nu e bine sau ceva, știi că se întoarce, nu mai pot… (Neinteligibil), ba așa, ba așa, știi? Că-i mai pică ceva în timp sau nu știu ce… (Neinteligibil, vorbește în șoaptă)”, este o altă stenogramă din dosar.

5 COMENTARII

  1. Nu ne mai facem bine niciodata !! Toate curvele politicienilor, primarilor, ofiteri de politie pensionati pusi la deconcentrate, ofiteri SRI sau DIPI la fel ” specialisti” scosi la pensie pusi in ministere,
    administratii nationale, in a caror activitate nu au cel mai mic specializare sau cunostinte, toata cloaca asta de infractori duce in desuetudine activitatea unor oameni cinstiti care isi fac treaba corect si legal !! Fereasca Bunul Dumnezeu sa iasa in strada oamenii, ca veti fugi pe unde veti apuca ! Praful se va alege de voi ! Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu !

  2. ce zimbet tamp, arogant… par-sprincene, vedem, chinuiala mare sa iasa in evidenta… dar cu nasul ala vii? parca e pus pe bigudiuri; e nasol daca ne conduc nasoale de’astea ciorditoare; mai rau decit hotii de buzunare! ciorditori vine de la cuvintul ciori si scamator = ciorditori. guvern mafiot, parlament mafiot, votati peseeedeee penelleeee, aceeiasi mizerieeeee

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.