Acasă Actualitate Iohannis cere anularea protocolului MAI-BOR: români stați acasă sau după Paște vom...

Iohannis cere anularea protocolului MAI-BOR: români stați acasă sau după Paște vom avea parte de înmormântări!

DISTRIBUIȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut, astăzi, primele declarații în scandalul privind acordarea permisiunii ca românii să meargă la Biserică să ia Paști, dar și să coboare la scara blocului pentru a lumina adusă în seara de Înviere de forțele de ordine.

„Astăzi suntem în prima zi din starea de urgență prelungită și din păcate nu avem niciun motiv de relaxare. Avem între timp peste 7200 de cazuri infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit și 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorbă de relaxare. Și ca să fie foarte, foarte clar și nu a ajuns încă la toată lumea. Cuvântul de ordine este stați acasă. Este regretabil să observăm și în viața noastră și în viața publică.

Probabil intențiile sunt foarte bune, dar nu s-a înțeles prea bine ce se dorește acolo. Nu este cazul să ne relaxăm, iar explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste”, a declarat Iohannis.

„Le voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord. Să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „stați acasă”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență și care respectă toate ordonanțele militare”, a spus Iohannis.
Președintele Klaus Iohannis le-a transmis românilor să stea acasă pentru că altfel, după Sărbătorile de Paște vom avea parte de înmormântări.
”Dragi români, eu vă spun același lucru ca și ministrul Sănătății, la fel ca Organizația Mondială a Sănătății: stați acasă, altfel, după Sărbători vom avea înmormântări.”, a spus Klaus Iohannis.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.