Acasă Actualitate Ion Besoiu nu a fost colaborator al Securității

Ion Besoiu nu a fost colaborator al Securității

DISTRIBUIȚI

 

Actorul Ion Besoiu nu a fost colaborator al Securității, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța Supremă a respins, ca nefondat, recursul CNSAS împotriva unei sentințe civile din noiembrie 2012 a Curții de Apel București. Decizia ICCJ, luată joi, este irevocabilă.

La 13 noiembrie 2012, Curtea de Apel București a respins acțiunea prin care Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) cerea constatarea calității de colaborator al Securității în cazul lui Besoiu. Hotărârea Curții de Apel a fost atacată la instanța supremă.

CNSAS a mai avut pe rolul instanței o cerere de constatarea a calității de colaborator pe numele lui Ion Besoiu, introdusă în noiembrie 2011. și respectiva acțiune a fost respinsă de Curtea de Apel București, pe motiv că este inadmisibilă, întrucât nu sunt îndeplinite condițiile pentru verificarea actorului.

Ion Besoiu, în vârstă de 83 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuți actori români, cu zeci de roluri în filme și seriale TV, între care „Haiducii”, „Răscoala”, „Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”, „Lumini și umbre”, „Toate pânzele sus”, dar și pe scena de teatru. Besoiu a fost director al Teatrului Bulandra din București, timp de 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.