Acasă Actualitate Ion Dedu, omul de casă al lui Oprescu, pune regii asfaltului pe...

Ion Dedu, omul de casă al lui Oprescu, pune regii asfaltului pe liniile de tramvai

DISTRIBUIȚI

După ce Consiliul Concurenței a anunțat săptămâna trecută că desfășoară o anchetă legată de licitațiile trucate făcute de Primăria Capitalei prin Administrația Străzilor, la mijloc fiind vorba despre contracte care totalizează suma de 347 de milioane de euro, încep iasă la lumină și alte metode prin care firme agreate de personaje cu funcții în administrație își fac abonamente la bani publici. Unele dintre firmele care au intrat în colimatorul Concurenței apar și în alte licitații contestate, organizate desigur tot la nivelul Primăriei Capitalei. Potrivit informațiilor noastre, toate aceste firme cu lipici la contractele din bani publici la nivelul Capitalei, au un numitor comun, firma de proiectare Urban Proiect Grup care a aparținut lui Ion Dedu, directorul  Direcției de Transport, Drumuri și Sistematizare din cadrul instituției conduse de Oprescu. Potrivit declarațiilor omului de afaceri Marin Mândrilă, patronul Mari Vila, Ion  Dedu, în calitatea sa de șef al Direcției de Transport, Drumuri și Sistematizare a organizat trei licitații, la două dintre ele fiind chiar președinte de comisie, care au fost câștigate de societăți sau asocieri la care proiectantul de specialitate este firma Urban Proiect.   Din datele Registrului Comerțului, rezultă că Dedu Ion a intrat și a ieșit ca asociat din această firma după cum îi dictau interesele de moment, respectiv după cum lucra sau nu pentru o instituție de stat.

Banii vin pe linia de tramvai

Cele trei licitații care au fost câștigate de firme ce au beneficiat de serviciile Urban Proiect, potrivit declarațiilor omului de afaceri Marin Mândrilă, sunt pentru reabilitarea sistemelor rutier și de tramvai pe Bd. Aerogării (atribuită la 26.08.2010), pe Bd. Liviu Rebreanu (atribuită la 01.10.2010) și pe ?ê?£os. Pantelimon (atribuită la 09.08.2011). Firmele care au câștigat licitațiile sunt Asocierea SC SCT București SA – SC Alpine Bau GmbH – SC Via Proiect SRL, Asocierea SC Euro Construct Trading 98 SRL – SC PA&CO International SRL și, respectiv, Asocierea S.C. Tehnologica Radion S.R.L. – S.C. TIAB S.A. – S.C. Via Proiect S.R.L.- lider S.C. Tehnologica Radion S.R.L. Valoarea totală a contractelor nu este deloc de neglijat, ridicându-se  la 347.482.264 de lei (circa 80,1 milioane de euro). Bineînțeles, la momentul licitației Dedu Ion nu mai era în firma Urban  Proiect Grup de ceva vreme. Dar era unde trebuie, adică la Primăria Capitalei, în funcția de director al Direcției de Transport, Drumuri și Sistematizare, direcție care se ocupă tocmai de licitațiile câștigate chiar de partenerii de afaceri ai firmei la care fusese asociat alături de nașul său, Zamfir Vlad.

Uite asociatuă, nu-i asociatuă

Dedu Ion, fost director de infrastructur ă ani de zile la RATB, a intrat în firma Urban  Proiect în 2005, ca director general și asociat. Din datele Registrului Comerțului rezultă că el a ieșit din firmă în 04.07.2006, când și-a cedat părțile sociale către Toma Elena-Mirela.  Doi ani mai târziu, la 11.3.2008, Dedu Ion revine în firmă și își reia părțile sociale de la Toma Elena-Mirela. Actualul director din Primăria Capitalei  s-a retras din nou dintre asociații firmei după mai puțin de 12 luni, la 8.01.2009. De data aceasta, el și-a cedat părțile sociale către ceilalți doi asociați rămași în firmă:  Zamfir Vlad (nașul său de cununie ) și Drăghici Adrian-Augustin. Data ultimei retrageri a lui Dedu din Urban Proiect a coincis cu angajarea lui la Primăria Capitalei în funcția de director la Direcția de Transport, Drumuri și Sistematizare. Întrucât toate intrările și ieșirile din firma URBAN Proiect Grup se pare că l-au obosit peste măsură pe Dedu, cu ocazia ultimei sale plecări a fost modificat și actul constitutiv, astfel încât pe viitor totul să se desfășoare lin, articolul introdus menționând ”Cesiunea parțială sau totală a părților sociale între asociați sau către terțe persoane se face liber, fără respectarea dreptului de preempțiune al celorlalți asociați” (!).

Urban Proiect, o firmă norocoasă în vremuri de criză

Firmei Urban Proiect Grup a început să-i meargă foarte bine după plecarea lui Dedu la primărie. Nu că ar fi fost omul un balast sau un dezastru managerial, ci pentru că au început să vină contracte generoase. În 2006, Urban Proiect Grup avea o cifră de afaceri de 270.400 de lei, iar în 2007 aceasta a crescut la 3,7 milioane de lei. După 2008, când a ajuns Dedu la primărie, cifra de afaceri a urcat spectaculos la 5,8 milioane de lei. De asemenea, a crescut și numărul angajaților. În 2009, cifra de afaceri urcase la 7,6 milioane de lei. În numai trei ani, cifra de afaceri a crescut de 28 de ori, lucru care l-ar face invidios până și pe cel mai rapace capitalist. Surse din Primărie ne-au mai declarat că fosta firmă a lui Dedu mai efectuează și studii de fezabilitate, de fapt, majoritatea studiilor de fezabilitate dispuse în ultimii ani. În legătură cu acest aspect există în lucru de mai multă vreme și un dosar la DNA, care întârzie să fie finalizat din motive greu de înțeles.

Sărac și cinstit. Pe hârtie

Judecând după declarațiile de avere și de interese, Dedu Ion nu sare cu nimic în evidență. Are un apartament de 60mp în cartierul Militari, achiziționat împreună cu soția în 1997, și două autoturisme, cumpărate în 2007 și 2008. Mai mult, el nu are acțiuni, depozite bancare, firme sau funcții în firme private. În schimb, toată averea pare să fie trecută pe numele tatălui său, așa cum au arătat mai multe anchete ale presei. Dedu locuiește într-o vilă care ar trebui denumită mai degrabă conac, pe malul lacului Buftea, în Crevedia, satul Samurcași. Domeniul, cu grădină și garduri înalte,  este trecut pe numele tatălui lui Dedu, însă acesta nu stă acolo. Dedu senior are o altă casă în care locuiește, în localitatea Crevedia. De averea lui Dedu se ocupă însă acum  inspectorii Agenției Naționale de Integritate , care au fost sesizați încă de anul trecut în legătură cu acest subiect.

Pușculițele lui Oprescu

Activitatea lui Dedu la primărie nu putea să nu bată la ochi. Transportatorii din Confederația COTAR i-au cerut lui Oprescu să nu mai tolereze neregulile și ilegalitățile comise de Dedu Ion și de un alt angajat al primăriei, Mădalin Dumitru, și să-i dea afară pe amândoi, afirmând că în primărie a fost generată ”o caracatiță a corupției”. Viceprimarul Mircea Raicu a declarat recent că va cere înființarea a trei comisii de anchetă, care să verifice Administrația Străzilor, condusă de blonda Alina Roman, prietena regilor asfaltului,   Administrația Transporturi, păstorită de Dedu și Administrația Lacuri și  Parcuri , coordonată de Radu Popa, cel cu ceasurile de aur și bibilicile de sute de mii de euro. Raicu a spus că Oprescu se folosește de cele trei instituții pentru a face rost de bani pentru campania electorală din acest an. „Cei trei directori, Alina Roman, Radu Popa și Ioan Dedu, sunt locotenenții lui Sorin Oprescu, camarila sa toxică. Ei au acumulat averi mari. Sunt oameni pe care Sorin Oprescu i-a cauționat și îi sprijină”, a spus Raicu. Ce-i drept nu degeaba, având în vedere că mai sunt câteva luni până la campania electorală și doar pomparea unor sume de bani generoase mai poate da ceva speranțe candidaturii lui Sorin Oprescu, având în vedere faptul că deși a promis că a va fi doctorul Capitalei a avut grijă doar de buzunarele sale și de cele ale prietenilor săi. 

Bogdan Cristescu
Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.