Acasă Actualitate Iorgulescu a scapat porumbelul: -Nu am motiv sa atac propria mea decizie...

Iorgulescu a scapat porumbelul: -Nu am motiv sa atac propria mea decizie de retrocedare-

DISTRIBUIȚI

– Ministrul Culturii, Adrian Iorgulescu, se implică în scandalul retrocedării Castelului Bran, deşi susţine că nu are nimic de-a face cu decizia Muzeului Bran – Ba are de-a face, el însuşi recunoscand că a fost propria sa decizie de retrocedare – Liberalul crede că doar în instanţă se poate clarifica definitiv raportul Subcomisiei parlamentare de anchetă privind retrocedarea Castelului Bran – Iorgulescu trage speranţe că avocaţii familiei de Habsburg, proprietara Castelului Bran, vor acţiona în Justiţie statul roman – Ministrul Culturii regretă că MCC nu poate declanşa un proces, pentru că -eu nu am motiv să atac propria mea decizie de retrocedare…- – Cu toate acestea, Iorgulescu susţine în continuare că problematica retrocedării Castelului Bran nu poate fi în niciun caz imputată MCC, pentru că nu a semnat nicio decizie în acest sens.

Ministrul Culturii şi Cultelor, liberalul Adrian Iorgulescu a recunoscut ieri de ce se implică în scandalul retrocedării Castelului Bran, deşi -din punct de vedere juridic noi nu avem nici o legătură pentru că nu MCC a semnat decizia de retrocedare-.

Iorgulescu a venit ieri în faţa presei să susţină legalitatea retrocedării Branului cu menţiunea expresă că -rolul meu aici este de a susţine un act pe care nu Ministerul Culturii l-a semnat-. De altfel, Iorgulescu a ţinut să fie foarte clar că MCC nu are nimic de-a face cu retrocedarea precizând că -problematica retrocedării castelului Ban nu poate fi în nici un caz imputată în custodia MCC-. -Dar pentru că suntem siguri că retrocedarea a fost corectă, vrem să prezentăm adevărul-, a explicat ministrul liberal bunăvoinţa Ministerului Culturii de a da explicaţii asupra unei decizii cu care susţine că nu are de-a face.

Scăpare

După ce a demontat raportul Subcomisiei parlamentare de anchetă, Iorgulescu a spus că disputa privind retrocedarea Branului -trebuie să se tranşeze definitiv şi irevocabil printr-o sentinţă a curţii de judecată-.

În acest sens, ministrul Culturii a spus că -eu mi-aş dori ca într-adevăr familia de Habsburg să atace statul român- şi şi-a exprimat regretul că MCC nu poate declanşa un proces. -Eu nu am motiv să atac propria mea decizie de retrocedare…-, a spus Iorgulescu, arătând astfel că MCC nu e tocmai străin de retrocedare. -… a mea, a unităţii care se numeşte Muzeul Bran şi care este în subordinea MCC-, a dres-o ministrul Culturii. Prea târziu, însă, pentru că adevărul ieşise la iveală, demascând ipocrizia liberalului Iorgulescu.

Deputaţii au adoptat marţi un raport care susţine că retrocedarea Castelului Bran a fost ilegală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.