Acasă Actualitate Iorgulescu, acuzat că a făcut „cadouri” de miliarde de lei firmei la...

Iorgulescu, acuzat că a făcut „cadouri” de miliarde de lei firmei la care a fost acționar

DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele PD-L, Raluca Turcan, l-a acuzat, ieri, pe ministrul culturii, Adrian Iorgulescu, de afaceri dubioase la ministerul pe care îl conduce. Turcan a declarat că ministerul a încheiat mai multe contracte avantajoase cu firme la care Iorgulescu a fost acționar, aducându-i acestuia foloase de câteva miliarde de lei vechi.

Nereguli

"10.000 de CD-uri cu George Enescu s-au făcut fără licitație publică de către SC Star Media SA, firmă la care Adrian Iorgulescu a fost acționar. Adrian Iorgulescu a devenit un Hrebenciuc mai neexperimentat", a susținut Raluca Turcan. Totodată, vicepreședintele PD-L a afirmat că Ministerul Culturii și Cultelor a încălcat Legea Achizițiilor publice, fapt dovedit de raportul Curții de Conturi din martie 2008 : "Este vorba de cumpărarea a 10.000 de volume intitulate "Album România", a 6.625 de CD-uri cu aceeași temă, precum și a unui număr mai mic de CD-uri despre mânăstirile din Bucovina și despre Muzeul Cotroceni. Există mari suspiciuni asupra expedierii acestor produse către ambasadele și consulatele României din străinătate", a afirmat Raluca Turcan.

Ineficiență

Raluca Turcan a criticat și Programul național de reabilitare, modernizare și dotare a așezămintelor culturale din mediul rural și urban, despre care a afirmat că s-a dovedit a fi un eșec. "În preajma aderării României la UE, ministrul Adrian Iorgulescu ne anunța că respectivul program va fi operațional din 2007 și că Ministerul Culturii și Cultelor va dispune, în acest scop, de un buget total de 100 de milioane de euro. În iulie 2008 suntem nevoiți să constatăm, cu tristețe, că din acest program – atât de necesar, de altfel – nu s-a făcut aproape nimic", s-a plâns Raluca Turcan. "Și reformarea domeniului cinematografiei a fost ratată", a considerat vicepreședintele PD-L. "Deși în iulie 2005, sub ministrul Mona Muscă, a fost adoptată o nouă lege a cinematografiei, nici până în prezent nu a fost elaborată vreo strategie și nici politici sectoriale în acest domeniu, multe dintre prevederile legii rămânând literă moartă", a afirmat Raluca Turcan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.