Acasă Actualitate Iubitul tinerei Codruța Filip demască aranjamentul de la MS și tupeul ei...

Iubitul tinerei Codruța Filip demască aranjamentul de la MS și tupeul ei nemărginit

DISTRIBUIȚI

Sarabanda minciunilor continuă în telenovela angajării fără concurs a tinerei din Iași, Codruța Filip, la Ministerul Sănătății. Până acum, mai repede decât comisia de anchetă a ministrului Nelu Apendicită, jurnaliștii au descoperit următoarele:
– Șefa Comisiei de interviu a fost ieșeanca Laura Gafton, pupila lui Dan Voiculescu, care și ea acum 8 ani a fost angajată tot printr-un concurs trucat. Vezi AICI.
– Înscrierea în Revisal a fost făcută de ieșeanul Lucian Indrei, șeful de la Resurse Umane din minister, fost șef al DSP Iași, adus în București de Tătaru, în locul său din fiind numită doamna Indrei.
– Nelu nu a mai dorit să semneze contractul de muncă al Codruței Filip după izbucnirea scandalului și acum vrea înapoi legitimațiile celor 4 persoane angajate în acest mod.

Lipsită de orice rușine, tânăra Codruța Filip a vituperat pe contul său de Facebook în multe cuvinte că e discriminată pe motive de gen și că ea a fost angajată în mod legal la minister, subliniind că:
– „Postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru!”
– „Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, FIIND FĂCUT PUBLIC, și să-l ocupi cu BRIO (n.a. cu Brio era dacă lua 10 la interviu), iar apoi să fii discriminat pe motive de gen (n.a.nu există nicio referire nicăieri la faptul că ar fi trebuit aranjat concursul pentru un bărbat), activități desfășurate în afara orelor de muncă (n.a. nu există o astfel de discriminare) etc.”
Reamintim că ordinul de ministru la care face referire Codruța Filip are nr.905/26.05.2020, e semnat de ministrul Nelu Tătaru și prin el s-a aprobat „metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”. Vă imaginați ce prevenea și combătea pandemia noua anagajată a MS pe durata stării de alertă care se prelungește lunar, în cadrul multitudinii de spitale regionale care va să vină?

Însă aranjamentul tinerei este devoalat, fără să vrea desigur, de iubitul acesteia, cântăreț de muzică populară care l-a certat pe jurnalistul Newsweek Petru Zoltan: „Domnule, eu sunt Valentin Sanfira! M-ați sunat vreodată, domnule, de la ziarul care nu știu cum se cheamă, să dau un interviu despre cât de mult am promovat folclorul în România.? Eu sunt unul dintre artiștii crescuți în TVR în perioada Mărioarei Morărescu.”
Și apoi debordând de sinceritate, cântărețul a explicat:
„Soția mea a dat un concurs pe care îl așteaptă din martie pentru că a fost pandemie, dar l-a dat mai târziu. Mai departe vorbiți la minister.”, a explicat Valentin Sanfira. Păi în martie nici nu se știa că va fi stare de alertă deci nu putea să aștepte un astfel de concurs, ceea ce arată că, de fapt, Codruța avea aranjat un post de consilier în minister și punct. Abia asta explică de ce pleacă tinerii din țară: pentru că persoane cu pile, așa cum e și Codruța, așteaptă să li se aranjeze concursurile în sistemul bugetar iar cei fără relații nu au șanse decât în mediul privat și în străinătate. Deci cum stă treaba de fapt, tupeistă domnișoară, de ce pleacă tinerii din țară? Reveniți cu o explicație sau așteptăm de la DNA una?

5 COMENTARII

  1. Mai sunt și situații viceversa: s-a presupus numirea la dată de, și, ce să vezi, la acea dată nu se rezolvase incompatibilitate pe motiv de amânări în stare de urgență.

  2. Anuntul pentru concurs a fost publicat pe 30 iulie si data limita de inscriere era de 31 iulie ora 14. Oare de ce? Tineti cont ca este nevoie de cel putin o zi ca sa se faca rost de toate actele necesare depunerii dosarului

  3. hahaha – stati ca nu e asa… conform interviului de la Vaida doamna a lucrat la ANAF, apoi Ministerul Sanatatii, apoi Curtea de Conturi si acum e pe la Ministerul Justitiei. adica… exista o explicatie cu „concurs” si eu sint gelos pe „dumneaiei” cind fac comentariul asta – hahaha – si… toti sintem nascuti ieri si „dumneaiei” este absolventa de drept. no… brava!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.