Acasă Actualitate Iulian Urban se întreabă: „Fiscul își ia leapșa în falimentul Cațavencu SA?”

Iulian Urban se întreabă: „Fiscul își ia leapșa în falimentul Cațavencu SA?”

DISTRIBUIȚI

Senatorul Iulian Urban dezvăluie pe urbaniulian.ro ce se ascunde în spatele cererii de faliment a Cațavencu SA.
„SOV ne arată că este un adevărat om de afaceri.
Anunță extinderea în Franța și tu, tot om de afaceri, însă d’ăla prostu’, adică plătitor obedient de taxe și impozite, te întrebi cum face el de are succes când ție ți se cântă prohodu’. Ei bine, rețeta este simplă; era filmul acela «Go in 60 seconds», unde un nene dădea lovitura în 60 secunde și fugea. Păi asta este rețeta. Nu plătești taxe, impozite, furnizori și cu banii astfel salvați, deschizi noi buzinesuri.

Dar despre ce găuri vorbim numai la Cațavencu SA?

Păi, Cătălin Prisăcariu face niște calcule și ajunge la minim 16 milioane de euro în 2008 și 2009. «Nu știu cum va rezolva reorganizarea asta judiciară Cațavencu SA, dar știu că pierderile din 2008 erau de 8 milioane de euro, de exemplu. Iar în 2009 mi-e greu să cred că au fost mai mici. Acum, că Cațavencu SA nu mai editează decât „Academia Cațavencu“, care a avut și ea pierderi în 2009, nu prea văd de unde va fi scos profitul ca societatea comercială să poată fi salvată. Dar nu m-aș mira, până la urmă, să se ajungă la o soluție: în fond, și FNI a fost o soluție. E adevărat, nu pentru ăia 300.000 de fraieri care se mai judecă și acum.»
Pe 11 martie 2010 , Cătălin Prisăcariu anunța depunerea cererii de insolvență de către Cațavencu SA, iar astăzi (n.r. – ieri)  cererea se va judeca în regim de urgență de către Tribunalul București.

Care este urgența?

Păi una simplă: că vașnicii șnețplătitori de taxe, impozite și datorii către furnizori de la Cațavencu să obțină protecția legii în fața executărilor silite și a popririlor. Dar de care popriri se teme Vîntu? Păi ați uitat că ANAF este în «vizită» la Cațavencu SA și deja sunt oripilați de chestiunile de ultim răcnet în materie de eludare a plății taxelor, pe care le-au găsit acolo? Hai să vedem dacă Justiția îl va ajuta pe Vîntu să scape de urmărirea Fiscului.
PS – Fiscul nu a fost citat pentru termenul de judecată de astăzi din dosarul 12660/3/2010! Ups, să fie o… scăpare?“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.