Acasă Actualitate Joaca unui copil de 11 ani a bagat in spital peste 30...

Joaca unui copil de 11 ani a bagat in spital peste 30 de oameni

DISTRIBUIȚI

Cateva zeci de locuitori ai comunei Cozma au ajuns la spital, dupa ce au mancat pesti morti, proveniti din paraul Agris. Analizele efectuate de specialisti au aratat ca apa fusese poluata cu erbicide. Criza s-a declansat vineri noaptea, atunci cand multi localnici au inceput sa aiba dureri si ameteli, motiv pentru care au solicitat interventia medicilor. Cei 30 de bolnavi au fost imediat transportati la Spitalul Clinic Judetean din Targu-Mures, medicii stabilind diagnosticul de toxiinfectie alimentara.

Analizele efectuate de specialisti au relevat faptul ca in apa paraului s-au scurs pesticide, care au poluat cursul de apa si au provocat moartea pestilor. In urma acestor constatari, specialistii au realizat ca substantele toxice provin dintr-o magazie de lemne de pe teritoriul fostului CAP, in care erau depozitate, in 23 de butoaie de PVC si tabla de cate 60 si 200 de litri, doua tipuri de erbicide.

Initial, toata lumea a crezut ca a fost vorba de un nefericit accident, substantele toxice scurgandu-se din butoaie si ajungand in apa raului. Certetarile facute de Politie au aratat, insa, ca vinovat de producerea poluarii este un copil de 11 ani. Potrivit Politiei, Alexandru Nicoara, din comuna Cozma, a intrat prin efractie, pe 12 martie, in magazia fostului CAP, unde erau depozitate pesticidele si a varsat, in joaca, in paraul Agris continutul mai multor bidoane.

Varsta infractorului face imposibila tragerea la raspundere a vinovatului. In acelasi timp, nici proprietarul magaziei nu poate fi acuzat de nimic, pentru ca pesticidele nu erau in proprietatea lui, substantele toxice facand parte din patrimoniul fostului CAP aflat in administrarea Primariei.

Pentru evitarea producerii unor incidente, in zona a fost trimis un pluton de jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.