Home Actualitate Judecător ridicat de DIICOT pentru șpagă de 80.000 EURO

Judecător ridicat de DIICOT pentru șpagă de 80.000 EURO

DISTRIBUIŢI

Judecătorul Maldea Nicușor, președintele Secției de Contencios de la Tribunalul Caraș-Severin va fi adus la DIICOT central pentru audieri.

DIICOT a anunțat că procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectuează cercetări faţă de un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începînd cu anul 2009 a fost constituit un grup infracţional organizat  sprijinit de către un magistrat judecător care, fiind investit cu soluţionarea unor dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale, a pretins şi primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăţi.

    După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracţional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăţi in faliment, la preţuri subevaluate, către alte societăţi controlate de către membrii grupului, societăţi care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terţi la o valoare mult mare.

    Prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei.

    Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  efectueaza o perchezişie domiciliară pe raza municipiului Reșița.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Timișoara și SCCO Caraș Severin.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.