Acasă Actualitate Judecătorii au decis că Raluca Stroescu nu a murit de epuizare și...

Judecătorii au decis că Raluca Stroescu nu a murit de epuizare și l-au condamnat la închisoare pe medicul care a consultat-o

DISTRIBUIȚI

În urmă cu zece ani, Raluca Stroescu manager de audit la o multinațională murea în apartamentul său. Presa a scris atunci că tânăra ar fi murit de epuizare însă astăzi judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu suspendare pe medicul care nu a depistat că Raluca Stroescu era la un pas de comă diabetică, deşi a consultat-o cu doar câteva ore înainte de a muri. Medicul este obligat să plătească şi despăgubiri de 100.000 de euro, în solidar cu clinica privată la care lucra în 2007.
Aurel Stroescu, tatăl Ralucăi, declara la un an de la tragedie: „Nu ne-am împăcat cu ideea după care Raluca ar fi fost tratată corect la Clinica Unirea şi nici nu am acceptat răspunsul sfidător al Colegiului Medicilor din Bucureşti. Am contestat hotărârea şi la Colegiul Medicilor din România (CMR) care, în mod firesc, a ajuns la un diagnostic, dar tot fără culpă pentru medicul Angela Cuneva. Procedurile sunt cum sunt, dar deja totul este pregătit şi mâine (n.r.- miercuri) se introduce acţiunea penală. Noi sperăm ca, în urma procesului penal, să iasă la suprafaţă toate aceste probleme şi să nu mai cadă victime şi alte persoane”, declara în 2008 Aurel Stroescu.
Raluca se simţea slăbită aşa că s-a dus la o clinică privată pentru consultaţie. Șase ore mai târziu, tânăra de 31 de ani a murit.

Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată.

CITEȘTE ȘI Posibilul malpraxis medical e anchetat în România după modelul rusesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.