Acasă Actualitate Judecătorii au decis că Spitalul Universitar de Urgență București concediază ilegal angajații...

Judecătorii au decis că Spitalul Universitar de Urgență București concediază ilegal angajații și că e bun de plată

DISTRIBUIȚI

Deși fostul ministru Vlad Voiculescu inițiase o reformă în domeniul Sănătății astfel ca în funcțiile de manageri de spitale să nu se mai instaleze persoane pe criteriii politice, medicul Adriana Nica, iubita lui Sorin Oprescu și martor în dosarul de corupție al fostului primar a fost numită într-o seară din februarie 2017 director al Spitalului Municipal din București, prin ordin al ministrului Sănătății, Florian Bodog. Aceasta era șefa Secției Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar.
Suspectat și de spălare de bani, abuz în serviciu și constituire de grup infractional organizat, Sorin Oprescu are sechestru pe două proprietăți (un teren și un imobil din sectorul 1), până la concurența valorii de 1.264.531,8 lei. În contextul prevederilor referitoare la confiscarea extinsă, a fost pus sub sechestru (până la concurența valorii de 2.411.019,01 lei) și un imobil ce aparține iubitei lui Oprescu, Adriana Nica, directoarea Spitalului Universitar de Urgență București.

Recent ministrul Sănătății a anunțat că a sesizat Parchetul General în cazul Spitalului Universitar de Urgență: „Am constatat de asemenea că s-ar putea să existe nişte probleme de natură penală la modul în care s-au făcut achizițiile din fondurile Ministerului Sănătăţii. Obiectivele vizate au fost legate de modul în care sunt utilizate serviciile medicale pacienţilor, de modul în care au fost utilizate fondurile ministerului, modul în care angajaţii cunosc protocoalele, procedurile de curăţenie, de dezinfecţie la nivelul Spitalului Universitar. Aşa cum spuneam, am constatat că sunt anumite aspecte de natură penală drept pentru care întregul raport al acestui control va fi trimis la Parchet. (…). Pot să vă spun că parţial unele sesizări s-au adeverit în sensul că nu au fost efectuate procedurile de dezinfecţie aşa cum trebuie în ambulatoriu de specialitate, fapt pentru care unitatea a fost sancţionată în timpul controlului. S-a constatat că la un cabinet nu se utilizează produse biocide pentru dezinfecţia mâinii, iar aceste produse existau în stoc. Au fost sancţionaţi asistenţii coordonatori din ambulator şi de pe anumite secţii clinice ale spitalului”, a declarat Sorina Pintea.

Enervată, Nica a concediat-o pe asistenta care a intrat în geva foamei în această vară pentru a semnala neregulile din spital. Acum amanta lui Sorin Oprescu riscă pușcăria și pentru această concedieredeși legea avertizorului public interzice astfel de răzbunări.

Problemele iubitei lui Oprescu nu se opresc însă aici. Judecătorii Tribunalului Ilfov, Secţia Civilă, au decis că Spitalul Universitar de Urgență sub conducerea Adrianei Nica l-a concediat ilegal și pe Preda Alexandru Robert. Astfel judecătorii au anulat „Decizia nr.56/15.01.2018 de încetare a contractului de muncă al reclamantului, ca nelegală. Dispune reintegrarea reclamantului în postul şi funcţia deţinută anterior concedierii. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate, de la data concedierii şi până la data reintegrării efective. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat.”

Dacă Nica nu îl reintegrează pe angajat și nu-i plătește salariile pe cele zece luni, comite infracțiunea de nerespectare a unei hotărâri judecătorești. Acum Spitalul se va putea îndrepta împotriva lui Nica pentru recuperarea contravalorii celor zece salarii indexate plătite lui Preda în urma concedierii sale ilegale. Așteptăm cu interes procesul Marianei Luceanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.