Acasă Actualitate Judecătorii instanței supreme confirmă șantajul exercitat de Gabriela Vrânceanu-Firea împotriva Narcisei Iorga

Judecătorii instanței supreme confirmă șantajul exercitat de Gabriela Vrânceanu-Firea împotriva Narcisei Iorga

DISTRIBUIȚI

Senatoarea PSD Gabriela Vrânceanu Firea a fost obligată de către magistrații Instanței Supreme la plata unei amenzi administrative de 1.000 de lei, pentru că ar fi șantajat-o pe Narcisa Iorga, membru în Consiliul Național al Audiovizualului. Decizia magistraților ICCJ este irevocabilă și survine procesului deschis de Firea pentru a contesta măsura procurorilor instanței supreme, care au decis amendarea acesteia.
Gabriela Vrânceanu Firea a pierdut definitiv procesul intentat PICCJ și Narcisei Iorga, după ce procurorii i-au aplicat o amendă pentru ultraj și șantaj la adresa acesteia. "Deunăzi am trăit prima mea experiență în calitate de intimat, adică pârât, într-un dosar penal direct la Înalta Curte de Casație și Justiție. Petenta, adică ”pârâcioasa”, a fost nimeni alta decât Gabriela Vrânceanu Firea. Tot ea, după ce m-a făcut cum i-a venit la gură vreo trei ani la rând. N-am reacționat. Am tăcut și am încasat. Apogeul l-a atins împreună cu Corneliu Vadim Tudor într-o emisiune din decembrie 2009, iar acum mă dă în judecată pentru că a primit o amendă administrativă conform Codului penal din cauza mea. Refuză s-o plătească, vrea s-o anuleze în instanță. Să nu vă închipuiți că amenda ar sărăci-o! Are cuantumul maxim prevăzut de Codul penal, dar nu depășește cu o centimă suma de 1.000 de lei. În schimb, Gabriela Firea este cel mai mare donator al PSD, ”pe persoană fizică” și în calitate de membru de partid , cu o donație de peste 70.000 de lei", a scris pe blogul ei  Narcisa Iorga, membru CNA.

Gabriela Firea a fost obligată la plata unei amenzi administrative de 1.000 lei în urma unei plângeri penale făcute împotriva sa de către Narcisa Iorga, care s-a soldat cu neînceperea urmăririi penale, actualul senator afirmând ca ia și ea în calcul o acțiune în instanță împotriva lui Iorga.  Procurorii au decis însă măsura amenzii administrative pentru senatoarea PSD-realizatoare la Antena 3, contestată în instanță de Firea.
 Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pe 8 martie 2011, Narcisa Iorga a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului l București cu privire la comiterea de către Gabriela Vrânceanu Firea "a infracțiunilor de șantaj și ultraj", în perioada în care aceasta realiza emisiunea "știrea Zilei", la Antena 3.  Iorga a reclamat ca Firea, în cadrul mai multor ediții ale emisiunii pe care o realiza la Antena 3, "a amenințat cu dezvăluirea unor aspecte și fapte ce țin de viața sa privată și profesională, anterioare numirii sale în funcția de secretar de stat, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), cu intenția de a o compromite".
 De asemenea, Narcisa Iorga a mai spus în plângerea sa că a fost amenințată cu dezvăluirea unor "activități ilicite" ale societății comerciale în cadrul căreia a avut calitatea de asociat înainte de a deveni membru al CNA, ori a unor aspecte ce țin de viața sa privată din perioada în care era jurnalist, "aceste amenințări trădând dorința de răzbunare" a Gabrielei Firea, "ca urmare a îndeplinirii obligațiilor de serviciu ce constau în sancționarea radiodifuzorului Antena 3 pentru nerespectarea legislației audiovizuale".  Iorga a mai spus în plângere că Firea a urmărit "ca, prin constrângere, să o determine să renunțe la îndeplinirea obligațiilor de serviciu", respectiv să nu mai propună monitorizarea și amendarea în cazul abaterilor de la legislația audiovizualului a postului Antena 3.  În acest sens, Iorga a făcut referire la o emisiune din 9 decembrie 2009, în care Gabriela Firea l-a avut invitat pe Corneliu Vadim Tudor, pe care, în opinia Narcisei Iorga, moderatoarea l-ar fi incitat să profereze amenințări la adresa ei.
Fiind audiată în 23 mai 2013, Firea a declarat că "în condițiile în care postul Antena 3 fusese sancționat de nenumărate ori la sesizarea Narcisei Iorga, care în cadrul ședințelor consiliului avea o atitudine extrem de agresivă la adresa sa, de multe ori adresându-i jigniri, a avut acea reacție în emisiune, cerându-i nu să se abțină de la exercitarea atribuțiilor de membru CNA, ci să înceteze comportamentul jignitor și abuziv la adresa sa și a echipei sale, atât în timpul difuzării emisiunii, cât și cadrul audierilor în cadrul ședințelor consiliului".
 
Firea a mai spus că reacția sa nu a fost îndreptată împotriva funcționarului, ci a persoanei Narcisa Iorga, "fiind generată și de contextul politic, în condițiile în care aceasta din urmă activase ca șefă a biroului de presă a unui partid politic, susținând că, urmare demersurilor abuzive ale persoanei vătămate, fusese sancționată pecuniar de către conducerea postului TV".
 Gabriela Firea a mai spus că nu a avut intenția de a-i produce vreun prejudiciu de imagine Narcisei Iorga, vreo pagubă sau alarmare acesteia din urmă, ci a dorit ca aceasta să înceteze comportamentul jignitor și abuziv la adresa sa în timpul emisiunilor și în cadrul audierilor la CNA, cunoscând că singura cale de urmat era contestarea sancțiunilor la instanța de judecată și nu o reacție la adresa funcționarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.