Acasă Actualitate Judecătorul Danileț: dați-ne înapoi independența justiției și abia apoi vom reintra in...

Judecătorul Danileț: dați-ne înapoi independența justiției și abia apoi vom reintra in sălile de judecată!

DISTRIBUIȚI

Viorica Dăncilă a fost deja refuzată de mai multe asociații de magistrați după invitația publică lansată reprezentanților Consiliului Superior al Magistraturii și ai asociațiilor profesionale ale magistraților de participare la discuții pe marginea legislației în domeniul justiției, după ce ordonanța de urgență dată pe 20 februarie a intrat în vigoare. Asociația “Forumul Judecătorilor din România”, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și Asociația ”Inițiativa pentru Justiție” au comunicat că orice dialog trebuia inițiat anterior emiterii OUG și singura soluție acum este abrogarea imediată și în integralitate. Detalii AICI.

O opinie similară a enunțat pe Facebook și judecătorul de la Tribunalul Cluj, Cristi Danileț:
„Premierul țării a invitat CSM și asociațiile magistraților la Guvern mâine, la ora 15.30.
Eu spun că magistrații nu au ce căuta acolo cât timp e păstrat în funcție un ministru antijustiție și cât timp sunt în vigoare cele trei legi antijustiție votate anul trecut modificate deja prin patru OUG-uri, toate împotriva standardelor europene.
Dați-ne înapoi independența justiției și abia apoi vom reintra in sălile de judecată! După care mai discutăm.”, a scris pe Facebook judecătorul.

6 COMENTARII

  1. Independența justiției e greu de înțeles câtă vreme, pe de altă parte, susținem proceduri ca recurs în interesul legii, dezlegări obligatorii de drept, ori complete filtru (recent interzise de o „mică reformă”, dar să vedem cât va dura aceasta; a mai fost una în anul 2000 care readucea recursul în interesul legii la cvasi-normalitate, urmând ca deciziile curții supreme să se poată impune ca efect al argumentului, iar nu prin forța legii – a durat olecuță aceea)

  2. Ce ar fi ca voi, cu totii care ati protestat, sa primiti excluderea definitiva din magistratura pentru ca ati incalcat, pentru a nu stiu cata oara si premeditat, legile si Constitutia Romaniei?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.