Home Actualitate Judecătorul Stan Mustață, cercetat în continuare în stare de arest preventiv

Judecătorul Stan Mustață, cercetat în continuare în stare de arest preventiv

DISTRIBUIŢI

Judecătorul Stan Mustață va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce Curtea de Apel București i-a respins, vineri, cererea de înlocuire a măsurii preventive, în dosarul în care este acuzat că ar fi luat mită pentru a da soluții favorabile în dosare.

„Respinge ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii preventive formulată de Stan Mustață”, arată instanța Curții de Apel București în decizia de vineri.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Judecătorul Stan Mustață ceruse Curții de Apel București să dispună înlocuirea măsurii arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, în 8 mai, să îl suspende pe judecătorul Stan Mustață, de la Curtea de Apel București.

Stan Mustață și grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel București, au fost arestați preventiv în 30 aprilie, printr-o decizie luată de aceeași instanță. Măsura a fost menținută, în 8 mai, de instanța supremă.

Direcția Națională Anticorupție a arătat că în acest dosar sunt urmăriți penal și Ion Boraciu și Florian Alexandru, prin intermediul cărora Mustață ar fi cerut bani de la unii inculpați și condamnați, în schimbul unor pronunțări favorabile acestora.

Potrivit anchetatorilor, în 2013, Mustață, Boraciu și Alexandru au constituit un grup infracțional organizat, sprijinit de Curea, în scopul săvârșirii unor infracțiuni de corupție judiciară, urmărind obținerea de beneficii materiale.

„În acest context, în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informații cu caracter confidențial din dosarele penale aflate pe rolul Curții de Apel București, în vederea identificării și contactării mituitorilor și cumpărătorilor de influență, în scopul pretinderii de la aceștia a unor foloase materiale, în schimbul obținerii unor hotărâri judecătorești favorabile”, a arătat DNA.

O contestație în anulare formulată de Mihai Stoica, o cerere de reducere a pedepsei și una de eliberare din arest se numără printre dosarele în legătură cu care judecătorul Stan Mustață ar fi cerut mită de la inculpați și condamnați, în schimbul unor soluții favorabile acestora.

 

Dialogurile purtate între membrii grupului din care făcea parte judecătorul Stan Mustață arată obișnuința acestora de a percepe tarife pentru soluții favorabile în dosare, au arătat procurorii DNA, în referatul cu propunerea de arestare preventivă a magistratului.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.