Acasă Actualitate Jurnalist Radio Romania trimis de Georgica Severin sa prezinte mitingul PSD

Jurnalist Radio Romania trimis de Georgica Severin sa prezinte mitingul PSD

DISTRIBUIȚI

O nouă scrisoare deschisă a jurnaliștilor din Radio România a fost transmisă astăzi presei naționale și internaționale:

Radio România PSD, campanie electorală pentru candidații lui Dragnea.

APEL

Dragi colegi din presă,

ne delimităm de slugile de partid din Radio România, instituție condusă, încă de comunistul, Georgică Severin, numit de PSD în fruntea instituției! Nu dorim ca Societatea Română de Radiodifuziune să mai fie târâtă în dictatura Dragnea, nu dorim ca instituția să mai practice o politică editorială anti-europeană, anti-democratică! Georgică Severin, cel care dispune de un buget de milioane de euro, din bani publici, în interes personal și de partid, este un dictator sinistru, care trebuie demis de urgență!

-Pentru a-i mulțumi lui Liviu Dragnea că i-a dat o sinecură la SRR și un salariu de peste 7000 de euro pe lună, Georgică Severin își trimite un jurnalist să prezinte mitingul PSD de la Craiova. Redactorul, Dan Păsărin, de la Radio Craiova, un apropiat al lui Georgică Severin și al PSD se urcă pe scenă și prezintă triumfal mitingul de la Craiova, făcând politică, cu acordul șefului SRR. Este fără precedent! Iată ce spune pe scena PSD de la Craiova, Dan Păsărin, încâlcând legea de funcționare a SRR, 41/1994 care interzice clar redactorilor să facă politică!

„Am venit aici să facem o zi istorică, prezentare candidați ai Partidului Social-Democrat pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai și, pentru prima dată, PSD Dolj are candidat pe lista de europarlamentari! Claudiu Mandaaaa este pe locul 3 pe lista de candidați! România merită mai mult respect în Europa, România merită mai mult”

Iată detalii aici cu video !

https://www.ziaruldecraiova.ro/video-cu-deontologia-tarata-prinpolitica-crainicul-radio-oltenia-care-trantit-cu-statutul-jurnalistului-si-prezentat-mitingul-psd-exact-ca-pe-stadion

-Radio România Actualități nu a transmis nimic despre tensiunile de la Înalta Curte unde Dragnea s-a prezentat pe 15.04, în calitate de inculpat, ascultătorul a înțeles doar că a fost audiat la un nou termen. Managerul Dan Preda și redactorul șef, Nicu Popescu nu au trimis reporter la fața locului. Iarm știrea a apărut abia la ora 18.00!

– Radio România Actualități nu a transmis discursul președintelui Iohannis dspre temele referendumului, tot în urma deciziei lui Georgică Severin, care le-a ordonat să-l cenzureze pe președinte, celor doi menționați mai sus.

-Radio România Actualități nu a transmis în flux și a cenzurat dezbaterea din Parlamentul European din 15.04.2019, legată de statul de drept, vocile critice ale oficialilor europeni, la adresa lui Liviu Dragnea și ale PSD, au fost cosmetizate!

-Radio România Actualități îi difuzează zilnic pe ministrii și pe Dragnea, fără reacțiile opoziției! Ministrul transporturilor, Răvan Cuc se răfuiește în direct cu constructorii de autostrăzi și RRA manipulează prin omiterea altor voci în subiectul atât de sensibil în opinia publică, cel al autostrăzilor! Un exemplu de jurnalism obedient!

http://www.romania-actualitati.ro/apel_matinal_invitat_ministrul_transporturilor_razvan_cuc-126183

Cerem din nou Comisiilor de Cultură ale Parlamentului României, Comisiei de abuzuri, Biroului Permanent să-l demită de urgență pe Georgică Severin, pentru ca astfel de atacuri la dresa democrației să încetezem ca Radio România să se întoarcă din epoca stalinistă în care se află, în prezent!

Acest demers al nostru a fost trimis președintelui Comisie LIBE din Parlamentul European, Claude Moraes, căruia i-am cerut o întrevedere.

Grupul Pentru Libertatea de Expresie in Societatea Română de Radiodifuziune

GPLER

16 aprilie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.