Acasă Actualitate KremlinLeaks: Ponta a promis rușilor că va face „curățenie” totală în România

KremlinLeaks: Ponta a promis rușilor că va face „curățenie” totală în România

DISTRIBUIȚI

WikiLeaks-ul în variantă rusească, numit cum altfel decât  KremlinLeaks, vorbește de faptul că premierul Victor Ponta s-a întâlnit în 14 iunie, la recepția organizată de Ambasada Federației Ruse la București, cu Aleksandr Kondiakov și Viktor Komardin. Primul este secretarul general al Marii Loji Masonice din Rusia, având conexiuni importante printre masoni din România , în timp ce cel de-al doilea personaj întâlnit de Ponta este    președintele companiei de armament Rosoboronexport.

KremlinLeaks a publicat mesajul între doi oficiali ruși, despre relațiile  pe care le-ar avea cu premierul român Victor Ponta.

Mesajul lui Ponta

Mesajul a fost trimis de la adresa: evgeny_egorov@aprf.gov.ru către adresa:y_ushakov@aprf.gov.ru , ambele guvernamentale, pe data de 16 iunie 2012 , la două zile de la recepția de la Ambasada Rusiei.Textul mesajului , de pe KremlinLeaks este următorul:

”Salutări din București

Îi transmitem întreaga noastră recunoștință dl-ui Victor Ponta, în special pentru felicitările primite de Ziua noastră națională.

După cum am informat, dl Victor Ponta ne-a vizitat pe data de 14 iunie, iar pentru noi aceasta a fost o posibilitate importantă de a schimba câteva idei foarte utile. Dl Victor ne-a transmis că întâlnirea cu d-nii M. Kondiakov și V. Komardin a fost foarte productivă și a mulțumit pentru această întâlnire.

De asemenea, ne-a încredințat că din luna iulie va începe un proces de „purificare”, cum a fost stabilit, și dânsul, ca și altă dată, contează pe ajutorul nostru. ?ê?£i că, din momentul începerii „curățeniei” totale, investițiile noastre locale vor fi valorificate. Din motive lesne de înțeles, vom intra din nou în legătură abia după 1 august. Cu respect, Evgheni”. În ceea ce privește semnătura, se pare că ea aparține ministrului consilier  Evgeny Egorov, numărul doi în Ambasada Rusiei la București.

 Kondiakov -prezent în țară la suspendările președintelui Băsescu

Aleksandr Kondiakov , un personaj cu legături strânse la vârful masoneriei românești, apare în mod surprinzător în România de fiecare dată când se pune în discuție suspendarea președintelui Băsescu. Într-un interviu din  mai 2007, înainte de primul referendum pentru demitere, Traian Băsescu susținea că există persoane din afara României care urmăresc înlăturarea sa de la putere și a dat numele lui Kondiakov, sugerând, pe de altă parte, că Ioan Talpeș ar cunoaște mai multe detalii despre acest complot.Acum, Robert Turcescu a prezentat în emisiunea ”Sub semnul întrebării” un document care arăta că din nou misteriosul Kondiakov se află în România, înainte de referendumul privind suspendarea președintelui.

Ponta-mesaj pro Rusia

La recepția organizată de Ambasada Rusiei, pe 14 iulie, Victor Ponta a avut un mesaj extrem de prietenos către Moscova: "Prezența mea aici nu este doar un gest de curtoazie, ci un mesaj asumat prin care vreau să arăt că îmi doresc ca relațiile dintre România și Federația Rusă să meargă pe un drum pozitiv în viitor. Fac parte dintr-o generație politică care se uită foarte mult în viitor și foarte puțin în trecut. Sunt convins că interesele comune ne pot uni mai mult decât ne pot diviza", a spus Ponta.
Iar dacă în acest context amintim și faptul că de PR-ul lui Ponta la Bruxelles s-a ocupat firma G+Europe, aceeași care se ocupă și de relațiile publice ale Kremlinului și Gazpromului, avem un tablou detaliat al direcției spre care se poate îndrepta România în vremea administrației USL.

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.