Acasă Actualitate La AVON, pe afară e vopsit gardu’ și-năuntru-i leopardu’

La AVON, pe afară e vopsit gardu’ și-năuntru-i leopardu’

DISTRIBUIȚI

Faptul că numele unor foști colaboratori, ori chiar ale unor persoane care nu au avut niciodată nimic în comun cu AVON Cosmetics România, sunt folosite fără acordul acestora, ajungându-se și în Justiție pentru recuperarea unor daune, a fost un motiv serios ca specialiștii de la Urban și Asociații să sară în ajutorul posibilelor victime. Deși AVON Cosmetics România nu neagă anchetele făcute de autorități în cazul unor manageri de rețea sau colaboratori ai companiei, încearcă să ne convingă, printr-un drept la replică, de faptul că e o companie onorabilă și că mai toate femeile din lume folosesc produsele cosmetice comercializate de AVON, lucruri pe care de altfel nici nu le-am abordat în articolul nostru.

Cinstit vorbind, cui îi face plăcere "să i se dea peste nas"? Să primească observații, reproșuri sau să i se șifoneze imaginea? Sigur că, indiferent de numele ori notorietatea "personajului" expus criticilor publice, acesta se simte lezat în orgoliu atunci când cineva are curaj să reclame vreun fapt ori să ia atitudine. Și cum este mai simplu să reacționeze, decât prin intermediul unui "drept la replică" anost și prin care se încearcă doar cosmetizarea unei imagini șifonate?

Aici ajung de regulă cei care au o atitudine de suficiență și pentru care glasul publicului nu mai contează. În această poziție par să fi ajuns și cei din fruntea AVON Cosmetics România, pentru care folosirea numelui companiei într-un material jurnalistic este dureros doar pentru că acesta este asociat cu un cuvânt care nu face cinste nimănui – fraudă economico-financiară. Despre aceste posibile fraude economico-financiare am scris într-unul din materialele publicate în ziarul nostru de miercuri, 6 august 2008. Scriam despre faptul că în acest moment există pe rolul instanțelor de judecată numeroase procese pentru recuperarea unor debite create în numele unor foști colaboratori ai AVON. Numai că există situații în care au picat la mijloc și persoane care nu au lucrat niciodată sub umbrela AVON. Și dacă noi speram ca dreptul la replică expediat de AVON Cosmetics România să conțină date explicite ce ar disculpa anumite persoane suspectate de nereguli, am avut surpriza să constatăm că oficialii AVON nu au făcut decât să ne prezinte o imagine roz a activității companiei. Apetitul femeilor pentru produsele cosmetice ale acestei companii sau modul de organizare al rețelei de vânzări sunt baza dreptului la replică, deși materialul publicat făcea referire clară la cazurile unor colaboratori ai companiei acuzați de fraudă sub paravanul AVON. De altfel, AVON Cosmetics România nu a negat existența acestor posibile cazuri de fraudă economico-financiară, ci și-a exprimat satisfacția că acestea sunt doar la stadiul de cercetare penală. Păi, și cu ce se fac mai puțin vinovați acești coordonatori de vânzări în situația în care frauda va fi confirmată în instanță?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.