DISTRIBUIȚI

Câteva zeci de angajaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală – asistenți și infirmieri – protestează, miercuri, în curtea spitalului, ei afirmând că odată cu reducerea sporurilor le-au scăzut salariile cu până la 1.400 de lei.

Angajaţii care au întrerupt activitatea şi au ieşit în curtea spitalului – asistenţi medicali şi infirmieri – au coli A4, cu mesajul „Protest spontan”, şi spun că, deşi lucrează în condiţii de risc maxim, cu pacienţi bolnavi de tuberculoză sau cu HIV/SIDA, sporurile le-au fost diminuate şi au primit cu câteva sute de lei, chiar cu 1.400 de lei mai puţin la salariu, relateaza News.ro.

„Motivul este scăderea sporului de risc de la 100% la 54%, în condiţiile în care salariul de bază a fost mărit de la 3.200 de lei, la 4.800 de lei. Făcând calculul salariului net, atât eu, cât şi colegii mei vom lua cu 1.000 de lei. Sunt şi colegi cărora le scade salariul şi mai mult, cu 1.400 de lei, iar infirmierele şi îngrijitoarele vor lua în mână 1.300 de lei (…) Dorim măcar un spor care să nu ne diminueze salariul net”, a declarat o asistentă medicală.
Asta în timp ce liftiera de la Parlament are un salariu cu spor de condiții vătămătoare de 3400 lei lunar.

Este revoltător că în timp ce personalului medical care intră în contact cu sânge infectat sau alte secreții ale oamenilor bolnavi se taie din sporuri, absolut toți angajații de la Casa Poporului primesc la salarii spor de condiții vătămătoare.
Vezi AICI lista salariilor de la Camera Deputaților.

6 COMENTARII

  1. „… spor pentru condiții vătămătoare de până la 3000 de lei…”
    Spor de 3000 de lei sau pâna la 3000 de lei, de pâna la nu înseamna nimic în limba româna.

  2. Adevarat,La spitalul de pneumologie Oradea s-a taiat sporul de radiatii !!!!!Lucrand in compartimentul de radiologie=radiatii+TBC+virusi de tot felu etc.Asadar unde este marirea de salarii promisa?????La parlamentari…au mare nevoie SARACII.Doamne ajuta-i!!!!

  3. Casa poporului prin constructia ei este antiatomica, antiseismica, anti radiatii, deci pe ce baza primesc aceste sporuri, cat de naivi putem fi , pana cand inghitim toate anomaliile acestui guvern care pe orie directie vrea sa se inbogateasca

  4. E greu sa fi parlamentar nu ai somn acasa trebuie sa dormi la parlament zgomot presa usi trantite alimentatie subventionata 2000-2800 calorii munca grea,deplasari in teritoriu etc spor prea mic pentru munca in folosul tarii pensii speciale.Halal sant prea putini cred ca 1ooo ar fi mai bine tara are bani pentru elita parlamentara forul „democratic” suprem.La mai mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.