Acasă Actualitate La -Police-Expo-, politistii au putut sa vada ce n-or sa aiba

La -Police-Expo-, politistii au putut sa vada ce n-or sa aiba

DISTRIBUIȚI

Politia Romana si-a expus, ieri, o parte din echipamentul pe care tocmai l-a primit din strainatate, in cadrul unei expozitii deschise la Casa de Cultura a Ministerului de Interne. Scopul declarat al manifestarii -Police-Expo 2002-, ajunsa la a treia editie, este, din punctul de vedere al Politiei, acela de a se pune la curent cu cele mai noi aparitii in domeniul tehnicii si inzestrarii fortelor de ordine. In principal, expozantii si-au concentrat atentia asupra armamentului, munitiilor si mijloacelor de lupta neletale, a sistemelor de securitate si a echipamentelor de supraveghere video, precum si a sistemelor de protectie antiglont sau a celor de protectie in cazul interventiei in zone contaminate chimic, bacteriologic sau nuclear.

Achizitii… eventuale

In vitrinele instalate la parterul Casei de cultura a MI se puteau admira arme de foc, grenade lacrimogene si fumigene, veste antiglont, costume de protectie chimica, roboti de interventie in actiuni de deminare, uniforme, piese de rezerva pentru masini, bastoane, catuse…

-Noi ne punem mari sperante in acest gen de activitati deoarece, fata de anii anteriori, cunoasterea a ceea ce se intampla in lume si a mijloacelor care sunt folosite la mentinerea ordinii publice nu se mai face din reviste sau din ce mai vede unul si alul pe la televizor. La ora aceasta, firmele vin cu produse care sunt interesante pentru noi, pentru dotarea MI-, a declarat colonelul Constantin Zavalan, seful Directiei Logistica din cadrul MI.

Asa cum recunosteau si organizatorii, numarul firmelor participante in acest an a fost mult mai mic fata de anii trecuti, poate si pentru ca interesul comercial nu a mai fost la fel de puternic. Cele mai multe contracte de achizitii pentru dotarea unitatilor aflate in subordinea MI s-au incheiat in 2000 si 2001, anul acesta ele incepand sa-si produca efectele. De asemenea, dat fiind ca aceste noi echipamente s-au cumparat in baza unor credite externe garantate de Guvern, cea mai mare parte a produselor achizitionate provin din import, producatorii interni neavand un cuvant important de spus.

-Expozitia nu se constituie intr-un targ de achizitii. Este o manifestare de cunoastere reciproca. Producatorii, integratorii si reprezentantii firmelor din strainatate ne cunosc pe noi, isi prezinta mijloacele. Noi, la randul nostru, ne largim baza de date, urmand ca eventualele achizitii sa fie derulate dupa regulile legale. Deci nu se pune problema unor achizitii-, a explicat seful Directiei Logistice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.