Acasă Actualitate La Universitatea de Agronomie, din Iasi, timp de patru ani s-a furat...

La Universitatea de Agronomie, din Iasi, timp de patru ani s-a furat din lefuri

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Stiinte Agronomice si de Medicina Veterinara nu respecta legea. Aceasta este concluzia la care a ajuns Ministerul Educatiei si Cercetarii in urma unui control efectuat la universitatea ieseana in urma cu cateva zile. Cea mai grava abatere constatata de inspectorul venit in control de la Bucuresti a fost legata de modul in care au fost efectuate inscrisurile in cartile de munca ale angajatilor. Pentru nici unul dintre cei peste 400 de salariati ai Universitatii Agronomice nu au fost completate corect cartile de munca, in acest fel ei nebeneficiind asa cum spune legea de sporul complet de vechime care se acorda cadrelor didactice.

Se opera in cartile de munca

Timp de mai bine de patru ani, angajatii universitatii au primit in fiecare luna un salariu mai mic cu cel putin doua-trei procente decat ar fi fost normal. In loc de 25% pentru sporul de vechime, angajatii Universitatii Agronomice au primit doar 23%, fara ca nimeni sa banuiasca acest lucru. In felul acesta, universitatea si-a furat propriii angajati cu sute de milioane de lei. Reprezentantul MEC venit in control la Iasi a constatat aceste nereguli la o simpla verificare, prin sondaj, a corectitudinii cu care cei din conducerea universitatii respecta drepturile angajatilor. Multi dintre salariati au constatat cu stupoare ca in cartile de munca pe care le au la universitate nu sunt inscrisi corect nici macar anii de vechime lucrati pe post de profesor la Universitatea Agronomica.

Surse din cadrul institutiei au precizat ca de aceste nereguli si -mici neatentii- au fost afectati chiar si cei care in acest moment ocupa functii de conducere. Este exemplul prorectorului Ioan Coman, la o simpla verificare a cartii sale de munca constatandu-se ca erau trecuti cu vreo trei ani mai putin fata de cat ar fi trebuit. In felul acesta, prorectorul a pierdut banuti la sporurile de vechime si la cel de stres.

Inspectorul Ministerului Educatiei si Cercetarii a solicitat conducerii institutiei infiintarea unui comisii interne pentru a stabili exact cati dintre cei 400 de angajati au fost vaduviti de o parte din drepturile salariale. Din aceasta comisie face parte si seful Serviciului Resurse Umane, Costache Raileanu, cel care a fost gasit vinovat pentru micile -scapari- de reprezentantul MEC.

In cazul in care banii cuveniti nu le vor fi returnati, vor fi declansate miscari de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.