Acasă Actualitate Laura Codruța Kovesi va fi primul procuror-șef european

Laura Codruța Kovesi va fi primul procuror-șef european

DISTRIBUIȚI
Acord final între Parlamentul European și Consiliul UE Echipele de negociatori ale Parlamentului European și ale Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord final pentru ca Laura Codruța Kovesi să devină primul procuror-șef al Biroului Procurorului Public European.
Anunțul a fost făcut de eurodeputatul Juan Fernando Lopez Aguilar, preşedintele Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE), într-o postare pe Twitter. „Echipele de negociere pentru Parchetul European, faza finală, după ani lungi de discuții: cu colegii mei M. Pagaza și M. Holmeier și cu președinția finlandeză. Acord final între Consiliu și Parlamentul European: Laura Kovesi, primul procuror european”, a scris Lopez Aguilar.
Juan Fernando Lopez Aguilar este membru în echipa de negociere a Parlamentului European care a avut mandatul de a susține candidatura Laurei Codruța Kovesi. Echipele de negociere ale Parlamentului European și a Consiliului Uniunii Europene s-au întîlnit marți seară, la Bruxelles, pentru a încheia un acord, ca urmare a votului dat săptămâna trecută de ambasadorii celor 22 de state membre ale Uniunii Europene care participă la crearea Biroului Procuroului Public European (EPPO) din care 17 state membre au votat, joia trecută, pentru Kovesi.

3 COMENTARII

  1. Felicitari Doamna KOVESI sa speram ca impreuna cu procurorii profesionisti cu respect pentru Lege si pentru aplicarea ei corecta, cu sprijinuil tuturor structurilor statului si al cetatenilor acestei Tari se va starpi coruptia generalizata la nivelul statului Roman!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.