Acasă Actualitate Leș despre intrarea tancurilor în ferma din Fetești: a fost o eroare...

Leș despre intrarea tancurilor în ferma din Fetești: a fost o eroare a militarilor americani. Băsescu: „Se vede că nu a făcut armata”

DISTRIBUIȚI

Soldaţii NATO care participă la un exercițiu militar în România au greşit coordonatele unui exerciţiu spre care se îndreptau şi au ajuns în culturile oamenilor, lângă Fetești.

Sătenii s-au speriat când au văzut tancurile venind spre ei, iar unii chiar au sunat la 112.

Ministrul apărării spune că proprietarii culturilor vor fi despăgubiţi.

„A fost o eroare de… nu știu, de orientare și militarii americani au luat-o prin altă zonă”, a spus ministrul Apărării, Gabriel Leș.

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat la Realitatea TV incidentul petrecut în Ialomița, unde militarii care participau la un exercițiu NATO au intrat pe un teren privat și au început să tragă cu gloanțe oarbe.

„Nu inseamna nimic negativ pentru imaginea Romaniei. Se vede ca Leș (n.r. Gabriel Leș, ministrul Apărării) nu a facut armata, el spune ca au trecut (n.r. tancurile), cand au stat 5 ore si ca au ajuns acolo fiind in trecere, din cauza cetii si a ploii s-au ratacit tancurile. Este o copilarie venita de la un om care nu a facut armata.

Alea sunt tancuri, daca v-ati uitat, unele au dispozitive in fata pentru sesizarea minelor anti-tanc care ar fi plantate in terenul prin care trece unitatea de tancuri. Cu certitudine, exercitiul nu a fost planificat sa se desfasoare intr-o ferma agricola, dar, daca unitatea de tancuri, ca pare un batalion de tancuri, sunt tancuri Abrams, cele mai bune din lume, echipate anti-mina, au avut un exercitiu si l-au oprit cand au doborat dusmanul, cand au castigat. Asta a fost tema exercitiului.

Ca s-a intamplat sa fie intr-o ferma… Aici poate fi eventuala eroare de comanda. Li s-a dat comanda sa execute distrugerea inamicului pe teritoriul acestei ferme. Este evident ca a fost nepregatita, de la comandamentul aplicatiei li s-a dat o zona eronata, dar ei au executat misiunea pe care au avut-o.

Nu trebuie sa vedem demisii, eu am fost militar si am vazut un poligon unde proiectilele au ajuns prin satele de langa, Armata si-a cerut scuze, a platit despagubirile prompt si cu asta-basta”, a explicat Traian Basescu la Realitatea TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.