Acasă Actualitate Liberalii au pus în BEC un „artist” al fraudei – Bogdan Găurean

Liberalii au pus în BEC un „artist” al fraudei – Bogdan Găurean

DISTRIBUIȚI

Recent, BEC a anunțat că și-a completat componența, devenind funcțional începând cu data de 4 noiembrie. Biroul Electoral Central este condus de judecătorul Ștefan Ciontu iar în componența Biroului intră patru judecători ai ICCJ, reprezentanții partidelor parlamentare și neparlamentare participante la alegerile din 30 noiembrie și trei reprezentanți ai Autorității Electorale Permanente.
Reprezentanții partidelor parlamentare sunt Nicu Vasilescu (PSD), Cristian Ene (PD-L), George Adrian Roseti (PRM), Vlad Hogea (PC), Zsuzsanna Peter (UDMR), Tamara Baicu (minoritățile naționale) și, ultimul, dar nu cel din urmă, Călin Bogdan Găurean (PNL).
Reprezentantul liberalilor în Biroul Electoral Central, instituție cu un rol esențial în desfășurarea alegerilor, care trebuie să autentifice corectitudinea votului și a procesului electoral în ansamblu este un tânăr, dar deja celebru "artist" al fraudei și al combinațiilor de culise.
Găurean e tăricean

Găurean, desemnat de Tăriceanu să vegheze la buna desfășurare a numărătorii voturilor, este un tip foarte tare, cum se definea chiar el într-o serie de mesaje scoase la iveală de presă în urmă cu câteva luni. Din discuția purtată de acesta pe Messenger, ajunsă în presă, se desprindeau câteva pasaje relevante: "Cât e Tăriceanu premier, nimeni nu mă poate schimba", declara, sigur pe el, Găurean. Cu ce îl are la mână Găurean pe Tăriceanu nu e greu de presupus atâta vreme cât este știut că tânărul liberal a făcut parte din comisia care i-a acordat Ioanei Tăriceanu titlul de notar. Bogdan Găurean a reușit să fie președinte la proba scrisă a fiecărui concurs de recrutare și promovare din MJ, ANP, Probațiune. Bogdan Găurean, desemnat de ministrul Justiției în comisia de corectare a lucrărilor, vicepreședinte al organizației de tineret a PNL Bistrița-Năsăud, a trebuit să corecteze lucrarea nevestei șefului său pe linie de partid, același șef care l-a numit pe postul de șef la Registrul Comerțului. Imparțialitatea lui Găurean a fost, clar, mai presus de orice îndoială.
Găurean cu a sa carieră fulgurantă ar fi trecut neobservat dacă nu ar fi atras atenția asupra sa publicarea unor conversații – de o vulgaritate și obscenitate greu de descris, purtate de acesta pe Messenger – din care ieșeau în evidență scandaloase dedesubturi asupra modului în care se iau decizii în instituțiile statului, încrengătura de tip mafiot a relațiilor de interese și a coteriei de clan, în care tânărul Găurean este adânc înșurubat. El însuși este un exemplu de parvenire politică, prin slugărnicie și pupincurism.

Găurean multilateral

La o vârstă tânără, Găurean face parte dintr-un întreg agregat de funcții și poziții în diverse instituții, ridicând peste o sută de milioane pe lună, la leafă. Încasează diurne de la Ministerul Justiției, prime și stimulente, de asemenea are și o leafă de director adjunct al Registrului Comerțului, în plus indemnizații luate de la ROMSILVA (unde este membru AGA), de la Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și de la Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România. Este și membru al Comisiei Speciale de Retrocedare a bunurilor Cultelor Religioase, numit în aprilie 2007 de același mult iubit Tăriceanu.
De asemenea, Găurean este și consilier al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a cărui campanie electorală pentru un post de deputat în județul Buzău se ocupă intens zilele acestea, după cum ne-au declarat surse din Minister.
În plus, fiind concomitent și director general al ONRC, și consilier la Ministerul Justiției are deci două servicii (și funcții) de câte 8 ore, deci două norme întregi în același timp. Multilateralul și multifuncționalul Găurean este așadar funcționarul de stat total, un adevărat model care ar trebui extins și dat exemplu la nivel european. Astfel, și numai astfel, se explică probabil de ce Tăriceanu l-a pus (și) la BEC pe Găurean cel european. Pentru că Găurean poate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.