Home Actualitate Lider local de partid, reținut pentru luare de mită

Lider local de partid, reținut pentru luare de mită

DISTRIBUIŢI

 

Șefa organizației Bihor a Partidului Verde, Mihaela Bodonea, a fost reținută, duminică, de procurorii anticorupție, după ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formațiuni politice 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secții de votare.

 

Direcția Națională Anticorupție (DNA) informează că procurorii DNA Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la 18 mai 2014, ora 2:30 până la 19 mai, ora 02:30, a Mihaelei Florentina Bodonea, pentru folosirea influenței în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

 

Potrivit ordonanței de reținere, în perioada aprilie – mai, în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în 25 mai 2014, Bodonea, „în calitate de președinte al filialei județene Bihor a unui partid politic (Partidul Verde – n.r.), folosindu-și influența și autoritatea conferite de calitatea deținută în această formaține, a pretins și acceptat suma de 11.010 euro, de la un denunțător, reprezentant al unui partid politic, filiala Bihor”.

 

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că denunțătorul este reprezentant al Partidului Dreptății Sociale.

 

 

„Această sumă de bani a fost solicitată în scopul distribuirii unui număr de 325 de locuri, (reprezentând 50% din numărul total al secțiilor de votare din județul Bihor), care i-au revenit partidului din care facea partea inculpata, în urma unor înțelegeri cu formațiunea căreia i s-au cuvenit locurile în urma tragerii la sorti, de catre Biroul Electoral Județean Bihor, pentru membrii partidului din care făcea parte martorul denunțător. În prealabil, martorul denunțător a purtat mai multe discuții pe această temă cu reprezentanții unei alte formațiuni politice, care i-au comunicat că toate locurile alocate lor în comisiile secțiilor de votare, fuseseră distribuite, în urma unei înțelegeri, partidului din care făcea parte inculpata Bodonea Mihaela. Astfel, în urma negocierilor purtate cu inculpata Bodonea Mihaela, s-a stabilit că formațiunea politică din care făcea parte martorul denunțător va primi un număr de 50 de locuri, în schimbul sumei de 100 lei/loc, în comisiile secțiilor de votare.”, arată DNA.

 

Dat fiind interesul pentru toate cele 651 de locuri la care partidul Mihaelei Bodonea avea dreptul în comisiile secțiilor de votare, denunțătorul i-a oferit acesteia 150 de lei/loc, susțin anchetatorii.

 

Bodonea a acceptat oferta și i-a comunicat denunțătorului că va face demersuri astfel încât partidului reprezentat de acesta să-i fie distribuite minimum 50% din locuri în comisiile secțiilor de votare, respectiv minimum 325 de locuri, mai arată DNA.

 

Listele privind compunerea comisiilor fiecărei secții de votare urmau a fi depuse la Biroul Electoral Județean până duminică, 18 mai. „În data de 17 mai 2014, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a primit efectiv, de la martorul denunțător suma de 6.500 Euro, în schimbul a 192 de locuri de membru în comisiile de supraveghere a unor secții de votare de pe raza județului Bihor.De asemenea, cu aceeași ocazie, inculpata Bodonea Mihaela Florentina a promis că, în perioada imediat următoare, va mai atribui, în schimbul sumei de 150 lei/loc, încă cel puțin 100 de locuri de membri în comisiile de supraveghere a secțiilor de votare, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, mai precizează procurorii anticorupție.

 

Mihaela Bodonea va fi prezentată Tribunalului Bihor, cu propunerea de arestare preventivă.

 

În acest dosar, procurorii DNA au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații (SRI) – Direcția Județeană de Informații Bihor.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.