Acasă Actualitate Ligia Deca nu comentează transformarea universităților de stat în antreprenori privați

Ligia Deca nu comentează transformarea universităților de stat în antreprenori privați

DISTRIBUIȚI

Senatorul USR Ştefan Pălărie îi cere ministrului Educaţiei, Ligia Deca, să se delimiteze de amendamentele la Legea Învăţământului Superior, votate de PSD şi PNL la Camera Deputaţilor, care transformă toate universităţile de stat din România în maşini de făcut bani şi diplome.

Ştefan Pălărie, care este şi membru al Comisiei pentru învăţământ din Senat, acuză că proiectul de lege prevede că „toate resursele de finanţare ale instituţiilor de învăţământ superior de stat se constituie ca venituri proprii” şi universităţile pot „înfiinţa sau prelua” diverse entităţi, inclusiv societăţi comercial, iar capitalul social constituit este capital privat, instituţia de învăţământ superior de stat exercitând calitatea de acţionar sau asociat, după caz, în nume propriu.

Ştefan Pălărie: „Mai precis, amendamentul permite tuturor universităţilor să cumpere firme, să deschidă altele noi, să dispună inclusiv de veniturile din finanţarea de la stat, acesta putând deveni prin aport la noile firme, capital privat. Delapidare şi devalizarea universitară.”

USR a depus amendamente la Senat care să elimine această ruşinoasă transformare a universităţilor de stat în feude academice generatoare de bani şi venituri pentru rectorii aleşi pe viaţă.

„Amendamentele nu aduc nimic bun pentru universităţi sau pentru studenţi, ci doar pentru şmecherii înşurubaţi politic în conducerile universităţilor. PSD şi PNL au posibilitatea să le susţină, în dezbaterile din Senat, delimitând-se de ‘greşeala’ de la Camera Deputaţilor. Să vedem dacă o fac”, mai spune senatorul USR Ştefan Pălărie.

1 COMENTARIU

  1. dar femeiea asta ce vrea sa transforme invatamantul in fabrica de produs materie prima?!unde a vazut ea asa gogomanie? ea vrea sa desfiinteze educatia si sa treaca la produs marfa de vanzare din care sa le vina banaretul! voi chiar vreti sa desfiintati de tot institutiile de invatatmant, pai io-te treceti voi la munca ca tinerii au unde pleca iar voi sa fiti slugile tinerilor.
    Unde va e intelepciunea? diplome pe banda la viteza mare si acapararea din privat a firmelor sa va faceti voi companii de scos bani? Opriti-va fratilor, si imbunatatiti invatatmantul, nu-l slasati sa se degradeze

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.