Acasă Actualitate Liviu Dragnea anunță că marioneta sa Dăncilă va da primarilor ce au...

Liviu Dragnea anunță că marioneta sa Dăncilă va da primarilor ce au cerut

DISTRIBUIȚI

Președintele PSD Liviu Dragnea a scris, miercuri, pe Facebook, că primăriile vor opri 60% din încasări, așa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la județ, din care 20% se vor întoarce la aceleași primării pentru echilibrare.

„WIN-WIN SITUATION” PENTRU AUTORITĂȚILE LOCALE: mai mult pentru cei săraci, fără pierderi la cei bogați. Comunitățile locale vor avea în 2019 cel mai mare buget din istoria României: circa 77 miliarde de lei, adică aproape jumătate din valoarea bugetului de stat (164,5 mld.). Aleșii locali vor păstra toate sumele încasate din impozitul pe venit și vor primi 11 miliarde de la Guvern, din cotele de TVA. Niciun județ nu va avea mai puțin de 400 lei/locuitor, față de doar 250 anterior, și nicio primărie nu va avea mai puțin de 1.200 lei/locuitor față de doar 750 lei înainte. Primăriile vor opri direct 60% din încasări, așa cum au cerut, iar restul de 40% vor merge la județ, din care 20% se vor întoarce la aceleași primării pentru echilibrare. Si bucureștenii vor avea mai mult decât înainte. Va avea loc o descentralizare a finanțelor, aleșii locali vor prelua o serie de cheltuieli din sarcina Guvernului, dar tot vor rămâne cu 9 miliarde mai mult decât aveau înainte. De acum, ei vor avea pâinea și cuțitul, dar asta îi obligă să fie mai responsabili față de cetățeni: mai multă chibzuință la cheltuielile curente și mai mulți bani pentru investițiile așteptate de comunitate”, a scris Dragnea.

 

2 COMENTARII

  1. cum sa nu faca veorica -vaselica ce a spus puscariasul,cu suspendare dar tot puscarias ramane ,dracnea liviu, doar stiti ca ea il „idlolizeaza” si nu „negationalizeaza” , cam asa s-a exprimat ce vrea
    puscariasul,cu suspendare dar tot puscarias ramane ,dracnea liviu.

  2. Pai de ce va mirati au venit primari peste ei si le au zis nu faci asta oameni mei il vor vota pe celalalt fiindca in opinia lor oameni unui oras sau comune sunt osmeni lor ai primarilor adica ei oameni nu judeca fac ce le zic primari asa gandesc astia.
    De ce repeta Dragnea mereu dupa alegeri. Trebuie sa ne respectam promisiunile facute alegatorilor nostri si sa modificam codul penal sa dezincriminam aduzul in serviciu credeti ca se referea la oameni simpli care muncitor dorea asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.