Acasă Actualitate Liviu Voinea face inventarul clădirilor statului

Liviu Voinea face inventarul clădirilor statului

DISTRIBUIȚI

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat joi că a solicitat în urmă cu o lună realizarea unui audit al tuturor clădirilor instituțiilor publice din România, întrucât nu a existat niciodată un astfel de inventar, care ar putea conduce la economii la bugetul de stat.
"Acum o lună am solicitat, e în curs de realizare, un audit al tuturor clădirilor instituțiilor publice din România și dacă ele sunt folosite sau nu și cum sunt folosite. De ce? Pentru că înainte nu s-a făcut niciodată acest inventar, câte clădiri are statul", a declarat Voinea la ședința Comisiei de Dialog Social (CDS), organizată pentru dezbaterea proiectului de hotărâre de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind prioritizarea proiectelor de investiții publice.
El a arătat că acest demers va conduce la economii la bugetul de stat, întrucât dacă ar exista, spre exemplu, 3.000 de clădiri "care stau degeaba", atunci când o instituție publică ar avea nevoie de un sediu unde să-și desfășoare activitatea ar putea beneficia de unul dintre cele 3.000 de imobile în loc să plătească chirie pentru o clădire privată.
"Am început de o lună demersul, care va duce la economii. Dacă avem 3.000 de clădiri care stau degeaba, când vine o instituție care vrea o clădire, îi dăm una de acolo, înainte de a se duce să plătească chirie la privat, spre exemplu", a spus Voinea.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.