Acasă Actualitate Localnicii din Pungești se mobilizează pentru un nou protest, după ce Chevron...

Localnicii din Pungești se mobilizează pentru un nou protest, după ce Chevron a anunțat duminica dimineața reluarea lucrărilor

DISTRIBUIȚI

Localnicii din Pungești se aduna din nou sa protesteze, după ce compania Chevron a anunțat duminica dimineața reluarea lucrărilor de explorare din perimetrul Siliștea, comuna Pungești. Operațiunile Chevron fuseseră suspendate temporar sâmbăta la prânz in urma violentelor dintre protestatari si jandarmi. In zona se afla in continuare un număr important de jandarmi. Pe parcursul nopții, drumul care face legătura dintre Vaslui si Pungesti a fost blocat, mașinile putând trece doar in urma controalelor efectuate de jandarmi. Mai multi protestatari au fost audiați de polițiști in urma incidentelor de sâmbătă.Câteva sute de protestatari – in jur de 400, potrivit agențiilor de presa – adunați in comuna vasluiana Pungești au rupt, sâmbăta la prânz, cordonul de jandarmi si au pătruns pe perimetrul Chevron unde muncitorii lucrau pentru amplasarea unei sonde de explorare a gazelor de șist.?óÔé¼?¿?óÔé¼?¿Chevron România și-a reluat duminica dimineața activitățile de explorare din Siliștea, comuna Pungești (judetul Vaslui), după ce sâmbătă după-amiaza le oprise din cauza protestelor care au culminat cu distrugea unui gard împrejmuitor.
În comunicatul dat publicității duminică dimineață, compania asigură că are de gând să efectueze exclusiv activități de explorare, cu tehnologii convenționale, în virtutea autorizațiilor obținute în octombrie 2013. „Prioritatea noastră e să desfășurăm activități în mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător. Respectăm dreptul persoanelor de a-și exprima opiniile, dar credem că acest drept trebuie exercitat în limitele legii”, potrivit companiei.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.