Acasă Actualitate Locuri caldute pentru ofiterii din conducerea IJP Neamt destituiti de Ioan Rus

Locuri caldute pentru ofiterii din conducerea IJP Neamt destituiti de Ioan Rus

DISTRIBUIȚI

Veniti personal la Piatra Neamt pentru a face ordine in IJP Neamt dupa tragicul eveniment petrecut in noaptea de 15 spre 16 iunie in arestul Politiei, ministrul de interne, Ioan Rus, si adjunctul sau, generalul Toma Zaharia, pe langa destituirile facute, au gasit rapid solutii si pentru persoanele demise. Ei au fost -demisi- din unele functii si instalati in altele, mai -discrete-. Ba chiar fostul sef al IJP Neamt a facut rost si de niste bani, primind solde compensatorii de peste 100 milioane de lei…

De pe o functie pe alta

Printr-un ordin semnat de ministrul de interne, Ioan Rus, doi dintre ofiterii care au condus Politia Neamt inainte de tentativa de evadare a studentilor criminali vor ocupa tot functii de conducere, urmand ca in cazul celui de-al treilea sa se gaseasca o alta functie. Ordinul semnat pe data de 18 iunie, adica ziua in care cei doi mari sefi de la Bucuresti au fost la Piatra Neamt, stipuleaza ca locotenent-colonelul Costel Simion, destituit din functia de prim adjunct al IJP Neamt, va ocupa functia de adjunct in cadrul Politiei Municipiului Piatra Neamt. Aceasta functie era vacanta ca urmare a avansarii in functia de adjunct al IJP Neamt a maiorului Stelica Bezim. Acelasi ordin mai precizeaza ca maiorul Gheorghita Purcariu, fost adjunct al IJP Neamt, va ocupa functia de sef Serviciu judiciar, functie ramasa libera ca urmare a avansarii colonelului Petre Ciurea in functia de prim adjunct al IJP Neamt. In ceea ce-l priveste pe colonelul Neculai Lungu, destituit si el din functia de sef Serviciu cercetari penale, ordinul precizeaza ca va fi pus la dispozitia unitatii, urmand sa fie numit intr-o alta functie. Se pare ca aceasta va fi cea de adjunct al politiei Targu Neamt, ramasa vacanta dupa avansarea locotenent-colonelului Aurel Munteanu in functia de comandant al IJP Neamt.

Peste 100 milioane de lei solde compensatorii pentru fostul sef al IJP Neamt

In ceea ce-l priveste pe fostul sef al Politiei Neamt, colonelul Marcel Darie, acesta nu va mai avea treaba cu munca de Politie, cererea lui de pensionare fiind aprobata de ministrul de interne. In aceste conditii, colonelul Darie va beneficia de solde compensatorii care se acorda politistilor iesiti la pensie in functie de vechime. Baza de calcul a soldelor o reprezinta ultimele salarii luate de ofiter, in care sunt incluse toate sporurile. Un calcul simplu, tinand cont si de sumele pe care le-au incasat alti ofiteri de Politie iesiti de curand la pensie, arata ca fostul sef al IJP Neamt va primi peste 100 milioane de lei drept solde compensatorii. Acestea vor intra in buzunarul colonelului Marcel Darie in maxim un an de la trecerea in rezerva, asa cum prevede legea. Asadar, pentru -meritele- sale, mai ales cele realizate in perioada cat a fost sef al Politiei Neamt, colonelul Darie va primi, pe langa o pensie frumusica, si peste 100 milioane de lei cu titlu de solde compensatorii.

Reamintim ca ministrul de interne, Ioan Rus, a destituit intreaga conducere a Politiei Neamt, dupa ce studentii asasini Andrei Vasile si Daniel Baciu au fost la un pas de a evada. Cei doi, impreuna cu alti doi criminali periculosi – Constantin Manolache si Cristian Bibire – au reusit, cu ajutorul unui siret de la pantofi si doua mine de pix, sa deschida usa celulei si sa-i ia ostatici pe cei doi subofiteri care asigurau paza arestului. Asasinii care intentionau sa evadeze au fost opriti de interventia capitanului Daniel Cazacu, seful Detasamentului Politiei pentru Interventie Rapida, care a fost nevoit sa foloseasca pistolul din dotare. Actiunea s-a soldat cu decesul lui Daniel Baciu, impuscat mortal de politist, si imobilizarea celorlalti trei infractori periculosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.