Acasă Actualitate Lorena Tarlion se abtine sa mai judece procesul Treptow

Lorena Tarlion se abtine sa mai judece procesul Treptow

DISTRIBUIȚI

Magistratul care judeca dosarul lui William Kurt Treptow si al complicei sale, Tatiana Popovici, a depus o cerere de abtinere, care urmeaza sa fie analizata in cursul saptamanii viitoare, cand ar putea fi numit si noul judecator pentru aceasta cauza.

Potrivit unor surse din randul magistratilor ieseni, judecatoarea Lorena Tarlion a depus aceasta cerere dupa ce mai multe institutii de presa au relatat ca este fina lui Liviu Bran, avocatul cetateanului american William Kurt Treptow.

Pe de alta parte, surse din cadrul conducerii Penitenciarului Iasi spun ca, in urma cu o saptamana, William Kurt Treptow a fost implicat intr-un incident cu colegii sai de inchisoare, o parte dintre acestia batjocorindu-l si lovindu-l in unul din vestiare.

Judecatoarea, detasata la Podu Turcului

Reprezentantii Judecatoriei Iasi au confirmat faptul ca Lorena Tarlion a depus o cerere de abtinere in acest sens. -Lorena Tarlion a facut o cerere de abtinere, care urmeaza sa fie judecata de Judecatoria Iasi-, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Iasi, Dan Anton.

Aceleasi surse sustin ca Lorena Tarlion a fost influentata in decizia pe care a luat-o de pozitia ministrului justitiei, Rodica Stanoiu, care ar fi fost de parere ca magistrata ar fi trebuit sa se abtina in momentul in care a fost numita pentru a judeca acest dosar.

Din punct de vedere legal, magistratul Lorena Tarlion nu a facut nici o greseala. Ea nu este ruda directa cu avocatul Liviu Bran, aparatorul lui Kurt Treptow. Legatura lor este doar spirituala, implicand o relatie de conjunctura, nesemnificativa din punct de vedere legal. Cu toate acestea, magistratul Lorena Tarlion a fost exclusa pe moment (conform surselor neoficiale din Palatul de Justitie) de pe lista judecatorilor care vor instrumenta spinosul dosar Treptow.

De altfel, se vorbeste chiar de o delegare la Tribunalul din Podu Turcului.

Treptow, agresat in vestiarul penitenciarului

Pe de alta parte, surse din cadrul conducerii Penitenciarului Iasi spun ca, in urma cu o saptamana, William Kurt Treptow a fost implicat intr-un incident cu colegii sai de inchisoare, o parte dintre acestia batjocorindu-l si lovindu-l in unul din vestiare, la aflarea motivului pentru care se afla incarcerat, insa atat avocatul Liviu Bran, cat si directorul Penitenciarului Iasi au refuzat sa confirme acest incident.

Procesul istoricului american si al Tatianei Popovici a inceput luni, la Tribunalul Iasi, iar magistratii au deci amanarea primului termen pentru data de 25 noiembrie, dupa ce una din partile vatamate ar fi solicitat un ragaz pentru angajarea unui avocat, potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Iasi, Florin Tacu. Tot luni, magistratii ieseni au prelungit, cu 30 de zile, mandatele de arestare emise pe numele celor doi.

Istoricul american Kurt Treptow si complicea sa, Tatiana Popovici, au fost trimisi in judecata, la sfarsitul lunii octombrie, in stare de arest preventiv, pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala cu minori si coruptie sexuala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.