Home Actualitate Lovit de ,,orbul găinilor„, Victor Ponta îi vede pe ,,fasciștii„ de la...

Lovit de ,,orbul găinilor„, Victor Ponta îi vede pe ,,fasciștii„ de la ICR dar nu și pe cei din propriul partid

DISTRIBUIŢI

 

Închipuindu-și că i s-a ivit o nouă ocazie de a-i aplica o lovitură de copită Președintelui României, Premierul Ponta s-a apucat să trăncănească despre ,,fasciștii„ de la ICR. Iar ca să fie și mai convingător, el l-a și nominalizat pe distinsul profesor universitar Mircea Mihăieș, pe care, preschimbându-se într-un mahalagiu sadea, l-a și bălăcărit, cu otrăvită ,,mânie proletară„ numindu-l ,,fascist bătrân„. Trecem peste faptul că, prin vorbele sale de ocară, Premierul nostru demonstrează că a trecut prin școală precum gâsca prin apă, motiv pentru care, nici până la vârsta lui, n-a aflat că facismul și nazismul, pe care el le amestecă de-a valma, nu sunt unul și același lucru. Ne facem, de asemenea, că nu observăm faptul că, departe de a fi original, Victor Ponta nu face nimic altceva decât să-i plagieze atât pe Nicolae Ceaușescu, cel care în decembrie 1989 vedea ,,fasciști„ pe străzile Timișoarei, cât și pe Ion Iliescu, cel care ne povestea, cândva, despre ,,fasciștii și legionarii„ care bântuiau prin Piața Universității, în primăvara anului 1990.Un plagiat banal, care ne demonstrează, totuși, că prin vienele lui Victor Ponta circulă, și acum, un ,,sânge politic„ clocit, infestat de vechi reziduri comuniste. Totuși, orice om de bun simț nu are cum să nu constate că, vorbind despre ,,fasciștii„ de la ICR, Victor Ponta dă dovadă că este grav atins de ,,orbul găinilor„: nu-i vede pe ,,ciudații„ din propria lui ogradă politică, cei care chiar s-au afișat în postura de simpatizanți ai s

 

imbolorilor naziste. Motiv pentru care a discuta despre nazism în ,,casa PSD-istă„ este exact ca atunci când te-ai apuca să discuți despre frânghie în casa unui proaspăt spânzurat.

 

 

 

Zvastica de pe umărul familiei Năstase

 

 

 

 

Cu ceva timp în urmă, simpatia pentru simbolurile naziste s-a manifestat chiar la vârful PSD, în familia fostului premier Adrian Năstase. Era în primăvara anului 2010, când, în luna iunie, ,,beizadeaua„ Mihnea, fiul mezin al familiei Năstase, aflat la studii în Elveția, sa afișat în public, cu o zvastică, pictată pe umăr. Pus în fața acestui scandal, taică-su a oferit, atunci, o explicație amețită în care a amestecat crimele comunismului cu cele ale nazismului: ,,Pentru că nu vorbim decât despre crimele comunismului, copiii noștri știu prea puțin despre crimele nazismului sau despre alte momente cumplite din istorie. Sunt sigur ca gestul lui va fi suficient de mult taxat, dar poate că în acest fel va învăța cât de mare este responsabilitatea pe care o are, chiar și un tânăr de vârsta lui, față de simboluri atat de importante„. Bineînțeles că Victor Ponta a tăcut atunci precum mortul în păpușoi, și nu a suflat nici o vorbă despre ,,nazistul„ din familia mentorului său politic, fostul Premier Adrian Năstase.

 

 

 

 

Mazăre în ,,pas de gâscă„

 

 

 

Dacă zvastica cu care s-a afișat ,,beizadeaua„ Mihu Năstase, mai poate fi considerată, de voie de nevoie, un gest de frondă copilărească, nu același lucru s-ar putea spune și despre măscăriciul Radu Mazăre, cel care, tot din motive de nazism, a stârnit un scandal cu ecouri internaționale. Asta se întâmpla prin anul 2009, când Primarul Constanței, unul dintre cei mai vocali baroni PSD-iști, s-a cocoțat pe podiumul unei parade de modă, unde, țopăind în celebrul ,,pas de gâscă„ nazist a defilat, țanțoș nevoie mare, echipat în uniformă de înalt ofițer SS. Iar ca să fie și mai convingător, el l-a urcat pe scenă și pe Răducu, fiul său pe care l-a echipat tot în uniformă nazistă. Ulterior, Mazăre s-a scuzat afirmând că ar fi scos zvastica de pe

 

cascheta pe care a purtat-o. Dar, cei mai atenți spectatori au observat atunci că svastica era prezentă, totuși, pe centironul pe care l-a asezonat la uniforma nazistă. Iar toate acestea, în condițiile în care legislația din Romania prevede că răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri naziste se pedepseste cu închisoarea, de la 6 luni la 5 ani.

 

 

 

Abulicul Șova

 

 

 

 

Tot din ograda PSD-istă provine și Dan Șova, prieten la cataramă cu Victor Ponta. Dând și el dovadă că degeaba a trecut prin cele școli înalte, abulicul Șova s-a trezit vorbind despre trecut. Iar tot ceea ce a fost în stare a fost să nege ceea ce acum, se recunoaște a fi fost ,,Holocaustul din România„. Prezent într-o emisiune televizată, difuzată de The Money Channel, Șova a afirmat, plin de sine: ,,Datele istorice arată că la Iași au fost omorâți 24 de cetățeni români de origine evreiască de soldații din armata germană (…) Nu au participat soldați români. Este un lucru lămurit istoric (…) Scrierile istorice de origine evreiasca ziceau de o carte interesantă despre pogromul evreilor în România.„ Lucrurile or fi fost lămurite, dar numai în mintea lui.

 

Această declarație a lui Dan Șova a stârnit un scandal public de amploare, la care s-au adăugat reacțiile deosebit de vehemente ale comunității evreiești. Ulterior, Șova și-a cerut scuze. Așa că, nea Premierule., înainte de a vedea ,,paiul„ fascist din ochiul ICR, ce-ar fi să te uiți, mai bine, la bârna nazistă înfiptă, adânc, în ochii propriului matale partid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.