Acasă Actualitate Luci Ervin trimis în judecată de DNA. Instituția a refuzat să se...

Luci Ervin trimis în judecată de DNA. Instituția a refuzat să se constituie parte civilă

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

LUCI ERVIN, la data faptei director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Banat, în prezent director adjunct în cadrul A.B.A. Banat, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

GAL AURICA MARIA, la data faptei director economic în cadrul A.B.A. Banat,
SÎRBU VASILE, la data faptei consilier juridic în cadrul A.B.A. Banat,
MANGU (fostă Popescu) OLIVIA GABRIELA, la data faptei angajat al Biroului Achiziții din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Timiș (subunitate a A.B.A. Banat),
VRĂȘMAȘ ELENA – SIMONA la data faptei economist în cadrul Biroului Achiziții S.G.A. Timiș, (subunitate a A.B.A. Banat),pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
Inculpatul Luci Ervin, în calitate de director al A.B.A. Banat, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi aprobat, fără o necesitate reală, efectuarea mai multor achiziții directe de produse (echipamente de protecție, scule și materiale sanitare), de la o societate comercială agreată, la prețuri supraevaluate. În demersul său infracțional, ce ar fi avut loc în perioada mai – iulie 2013, inculpatul Luci Ervin ar fi beneficiat și de ajutorul celorlalți inculpați care au avizat documentele justificative ale achizițiilor.
Concret, achizițiile respective, în valoare totală de 599.332 lei, au fost posibile deoarece, prin acțiunile lor, inculpații ar fi divizat un contract în mai multe părți distincte, cu valori mai mici, pentru a evita aplicarea procedurilor de organizare a licitației publice.
A.B.A. Banat ar fi plătit în mod nejustificat pentru aceste achiziții suma de 599.332 lei (inclusiv TVA), sumă ce reprezintă prejudiciu adus bugetului instituției publice, întreaga cheltuială fiind efectuată fără bază legală. Corelativ, ca urmare a încheierii și derulării cumpărărilor directe susmenționate s-ar fi creat pentru societatea agreată un folos nepatrimonial necuvenit în valoare de 207.731 lei (inclusiv TVA).
În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei cinci inculpați.
Conducerea A.B.A. Banat a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Timiș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

1 COMENTARIU

  1. Alta lege tampita din Romania,aia despre care autoarea articolului spune cam asa:”conducerea A.B.A. Banat a comunicat ca nu se constituie parte civila in cauza”,pai cum sa se constituie cand nu doar Luci Ervin ci aproape toata conducerea a participat la furt asa cum ati scris mai sus?.
    Si acum intrebare pentru „Curentul”:chiar in asa tara traim ;adica daca intr-o unitate cu capital de stat(sau privat)aproape toata sefimea fura din unitatatea unde lucreaza nimeni nu le poate face astora nimic pentru ca cel care trebuie sa apere interesele unitati este chiar de unul dintre hoti ?.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.