Acasă Actualitate Lungul drum al medicamentelor către bolnavi

Lungul drum al medicamentelor către bolnavi

DISTRIBUIȚI

Producătorii internaționali sunt dispuși să livreze în continuare toate medicamentele necesare populației și să onoreze integral comenzile distribuitorilor, inclusiv pentru programele naționale de sănătate, a anunțat, ieri, Ministerul Sănătății.
La inițiativa ministrului Eugen Nicolăescu, la sediul Ministerului Sănătății Publice (MSP) a avut loc, ieri, o întâlnire cu reprezentanții principalelor companii farmaceutice, cu care a evaluat situația aprovizionării farmaciilor cu medicamente.
"MSP a reafirmat disponibilitatea de a deschide discuții pentru realizarea unui nou memorandum, cu toată industria farmaceutică, în vederea introducerii unei noi modalități de calculare a prețurilor la medicamentele din CANAMED, până la sfârșitul lunii septembrie 2008. De asemenea, vor fi reactualizate periodic lista de medicamente compensate, precum și protocoalele terapeutice atașate în funcție de medicamentele noi care ar putea fi introduse pe piață", potrivit unui comunicat de presă al MSP.
De asemenea, tot ieri a fost constituit un grup de lucru pentru finalizarea prevederilor viitoarei metodologii de calculare a prețurilor la medicamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.