DISTRIBUIȚI
independent

Gabriela Firea susține că Liviu Dragnea intenționează să dea o OUG astfel încât sectoarele Capitalei să devină orașe. Edilul spune că este o măsură prin care s-ar dori distrugerea Gabrielei Firea.

A anuntat ca doreste sa desfiinteze Bucureștiul. Il deranjez atata de tare si nu are ce sa faca, a zis ca va pregati OUG prin care cele 6 sectoare sa devina unitati teritoriale, orase. Mi s-a zis acum cateva zile ca e in pregatire textul. Cele 6 sectoare sa capete statului de oras impartinad atat patrimoniu si bugetul. Prin OUG nu se modifica Constitutia, a spus Gabriela Firea la RomaniaTv.

„Domnul Dragnea a anunțat, într-o ședință cu câțiva primari de sectoare că dorește să desființeze Bucureștiul. Că pe el îl deranjează atât de tare persoana mea și vede că nu are ce să-mi facă decât să mă suprime încât le-a spus că va pregăti o ordonanță de urgență prin care cele șase sectoare să devină orașe, să devină unități administrativ-teritoriale, ceea ce este anti-constituțional. Constituția nu se modifică prin ordonanță de urgență, decât dacă cineva consideră că țara noastră nu mai este una democratică. (n.r. Capitala României este stabilită la București prin Constituție) Eu știam că se poate modifica doar prin referendum. Acum câteva zile a zis că este în pregătire textul ordonanței de urgență prin care practic Primăria Capitalei ori să se desființeze, ori să devină o instituție decorativă, iar cele șase sectoare ale Capitalei să capete statutul de oraș, împărțind atât patrimoniul, cât și bugetul, cu personalitate juridică”, a declarat Gabriela Firea, la România Tv.

„Imaginați-vă cum ar fi să ne întâlnim cu cineva. Tu ce ești, de unde provii? Unul spune eu sunt ieșean, altu eu sunt arădean, eu sunt constănțean…Tu ce ești? Eu sunt sectorian 2. Cam ceva de genul acesta dorește domnul Dragnea doar ca dorește să mă anihileze în totalitate”, a completat primarul general al Capitalei.
„Mi s-a comunicat că Liviu Dragnea a făcut afirmaţia că vrea să mă chinuie şi să-mi curme cariera politică, să fiu eliminată din poziţiile politice. Nu voi face nimic care să arate că mă agăţ de funcţii, însă trebuie să dau un semnal de alarmă şi să spun ce se intenţionează cu capitala României. Liviu Dragnea doreşte să desfiinţeze Bucureştiul, iar cele şase sectoare să devină oraşe de sine stătătoare, iar primăria să devină o instituţie decorativă. Vrea să mă anihileze în totalitate”, a subliniat Gabriela Firea la România TV.

Întâlnirea lui Liviu Dragnea cu primarii de sectoare, toti, in afara lui Robert Negoita, ar fi avut loc miercuri sau joi. Ea a susţinut că la conducerea Organizaţiei PSD Bucureşti ar urma să fie pus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, şi că va fi înlocuită şi prefecta Capitalei.

Gabriela Firea nu exclude o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale, menționând că acțiunile lui Liviu Dragnea îi demonstrează că este un om politic puternic.

„Sunt primar general, vreau sa-mi inchei cu bine activitatea. Sunt progrese care se văd usor, usor. Sunt prima nemulțumita. Mă culc nemulțumită, ma trezesc nemulțumita, dar sunt un om căruia îi pasa, care face lucrurile temeinic. Că domnul Dragnea vrea să desfiinteze Bucurestiul, PMB, arată disperarea, că imi recunoaște calitățile si isi imagineaza ca nu poate sa ma invinga decat luându-mi locul de munca. Nu m-am gandit, in acest moment, la acesta situatie. Se spune ca in viata niciodata sa nu spui niciodata”, a declarat Gabriela Firea la România Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.