Acasă Actualitate MAE a ignorat 100 de zile mama fetei de 11 ani reținută...

MAE a ignorat 100 de zile mama fetei de 11 ani reținută în Siria iar acum cere presei să tacă

DISTRIBUIȚI
UPDATE 5 septembrie 2019: Fetița a ajuns în România. Case closed după intervenția jurnaliștilor.
De două luni și jumătate, Natalia Chiorean, mama lui Tasneem, fetiță de 11 ani și cetățean român, se roagă de Guvernul de la București să-i scoată copilul din nordul sângeros și fanatizat al Siriei. Mama spune că autoritățile noastre privesc impasibile la drama fetiței, în timp ce soarta copilului rămâne incertă și supusă unui risc major. 17 zile a durat de pe 4 iunie când mama a cerut ajutor până MAE i-a răspuns la email, recomandându-i să ia legătura cu Crucea Roșie. Detalii în ziarul Libertatea.
Acum madam Mănescu a adecis să transmită niște precizări de presă în care susține cu tupeu că MAE are în atenție cazul de la început.
Referitoare la cazul cetăţeanului român minor aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:
Ministerul Afacerilor Externe are în atenţie cazul în desfăşurare al cetăţeanului român minor aflat într-o tabără de refugiaţi de pe teritoriul Republicii Arabe Siriene, încă din momentul semnalării acestuia în data de 4 iunie 2019.
Cazul este gestionat de către Celula de Criză interinstituţională, fiind întreprinse o serie de demersuri pe lângă autorităţile siriene şi irakiene pentru stabilirea unei soluţii favorabile de finalizare a acestui caz şi repatrierea în siguranţă a minorului.
Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au iniţiat acţiuni pe lângă Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.
Totodată, reprezentanţii MAE cu experienţă în domeniu au avut întâlniri inclusiv cu reprezentanţii Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, precum şi cu reprezentanţii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii din Republica Arabă Siriană.
În acest moment, Ministerul Afacerilor Externe întreprinde o serie de acţiuni şi demersuri în vederea preluării în custodie şi repatrierii în siguranţă a cetăţeanului român minor.
Având în vedere că avem de-a face cu un caz sensibil aflat în plină desfăşurare, MAE adresează rugămintea ca situaţia să fie tratată cu maximă responsabilitate şi prudenţă în spaţiul public de către toate instituţiile implicate, inclusiv de către reprezentanţii mass-media, în limitele legii şi cu respectarea principiului democratic al libertăţii de exprimare.
Adresăm această rugăminte pornind de la interesul superior al minorului şi de la conştientizarea faptului că viaţa şi siguranţa unui cetăţean român – mai ales minor fiind – trebuie să prevaleze faţă de orice alte considerente.
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

2 COMENTARII

    • Pe scurt: tatăl sirian al fetiței a murit și fetița a fost luată de fratele tatălui să fie crescută, mama româncă refuzând să devină a n-a soție a acestuia. Cum unchiul fetiței era terorist din ISIS, a fost capturat în nordul Siriei și fetița împreună cu altă soție a acestuia a ajuns într-o tabără de refugiați. Detalii în linkul din articol către Libertatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.