Acasă Actualitate Doar 44% din persoanele eligibile pentru doza a treia s-au vaccinat

Doar 44% din persoanele eligibile pentru doza a treia s-au vaccinat

DISTRIBUIȚI

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ziua de 31 decembrie 2021, la trei luni de la debutul administrării dozei booster, în România există 2.012,056 de persoane care au primit trei doze de vaccin.

Eligibile pentru a primi a treia doză erau însă, conform comunicatului CNCAV din 1 iulie 2021, 4.544.863 de persoane care primiseră deja două doze de vaccin. De ce mai mult de jumătate dintre acești oameni nu au mai dorit și doza a treia nu ne spune nimeni. Sondaje se plătesc doar pentru a vedea cum mai votează vulgul, iar pentru vaccinare nu se mișcă niciun deget.
Explicații de la stăpânire nu avem, măsuri nu avem, valul patru s-a încheiat dar va urma un nou val, spitalele vor fi asaltate din nou, iar cadrele medicale din spitalele COVID și suport COVID, deja epuizate, vor salva și mai puțini dintre pacienții infectați. În acest timp, pacienții non-COVID nu au unde să se trateze dar ei nu contează pentru politicienii care știu bine drumul spre spitalele din Viena.
Rafila încearcă să-i ia puterea lui Arafat, Ciucă nu i-o dă dar principala dorință a ministrului Sănătății s-a împlinit: șefa de la RUNOS, slugarnica Iuliana Costin, a transmis printr-un e-mail angajaților din minister că în toate actele oficiale, ministrul trebuie semnat cu „Prof.univ.dr.”.
Ei, așa da! E cu totul altceva. Și cadrele medicale parcă sunt mai liniștite dacă dl. ministru semnează cu toate funcțiile și gradele. La cele universitare mă refer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.