Acasă Actualitate Maior spune răspicat că vizita lui Dragnea în SUA nu a fost...

Maior spune răspicat că vizita lui Dragnea în SUA nu a fost oficială dar a refuzat să răspundă întrebării reprezentantului USR despre relația sa cu Sebastian Ghiță

DISTRIBUIȚI

Audiat în Comisia de politică externă a Senatului, ambasadorul în SUA George Maior a fost întrebat miercuri de Alina Gorghiu ce știe de vizita plătită a lui Liviu Dragnea în SUA, în urmă cu mai bine de un an. Maior a răspuns că nu poate da prea multe amănunte, însă la acel moment a informat acasă că la ceremonia de învestire a lui Donald Trump nu sunt invitați în calitate oficială reprezentanți ai guvernelor străine.
„Ce stiti de vizita platita a domnului Dragnea in SUA, de acum un an si ceva, daca a fost informata ambasada?”, a întrebat Alina Gorghiu.
„Privind vizita, nu vă pot da mai multe amănunte, doar că eu am informat acasă de ceremonia de învestire a noului președinte că nu sunt invitați,în calitate oficială, lideri reprezentanți ai guvernelor străine”, a răspuns George Maior.
Senatorul USR, Radu Mihail i-a adresat ambasadorului Maior trei întrebări, ultima fiind despre Sebastian Ghiță și anume dacă poate califica relația lor ca fiind una de prietenie. Imediat, președintele Comisiei de politică externă, senatorul PSD Cristian Dumitrescu din al cărui CV oficial lipsește perioada 1978-1990, a sărit ca ars și a invocat faptul că audierea are alt scop și nu stabilirea relațiilor de rudenie Iar Maior a răpuns doar la primele două întrebări, ignorând-o total pe a treia.
La începutul anului 2017, fostul preşedinte al Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Adrian Ţuţuianu, a dezvăluit recent că în vacanţa din Toscana în care au fost împreună Florian Coldea şi Sebastian Ghiţă a fost şi directorul SRI de la acea vreme, George Maior.

”Domnul George Maior a dat comisiei de control intern (a SRI – nr.) anumite explicaţii. Nu au fost împreună, de exemplu, în Insulele Seychelles. Nu există această informaţie. În Toscana, da”, a declarat Ţuţuianu pe 25 ianuarie, după audierea lui Eduard Hellvig în Comisia parlamentară de control.
Întrebat dacă şi Vasile Dîncu a fost audiat de către comisia internă a SRI, Adrian Ţuţuianu a precizat: ”Nu, nu a fost audiat domnul Dîncu. Cunoaşteţi, din ce s-a spus în spaţiul public, că a fost prezent în excursia din Toscana”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.