Acasă Actualitate Mama Rovanei Plumb, fostă Petre, a lucrat în Securitate la Contrainformații militare

Mama Rovanei Plumb, fostă Petre, a lucrat în Securitate la Contrainformații militare

DISTRIBUIȚI

Recent CNSAS a confirmat pentru cei care mai aveau dubii că cei care lucrau înainte de 1989 la Contrainformații Militare erau securiști. Așa se explică și faptul că în 1984 când era foarte greu să iei repartiție în București, Rovana Plumb se angajează la terminarea facultății la Fabrica Miraj București la care ajunge după zece ani chiar patroană. După modelul pleac-ai noștri, vin ai noștri, noi rămânem tot ca proștii, timp de 30 de ani nu s-a știut ce proptele a avut individa în viața asta. Jurnalistul Alexandru Căutiș a relatat recent că mama Rovanei Plumb a lucrat înainte de 1989 la Contrainformații Militare, fiind atașat militar în străinătate, chiar la Bruxelles, unde fiica securistei visa un post importat.
Iată că dacă în România totul a mers ușor pentru Rovana fiind susținută să ajungă cât mai sus, politicienii occidentali au mirosit-o și i-au dat cu flit. Nici două parale nu dă Occidentul pe ea.

18 COMENTARII

 1. Dupa unii zanatici contrainformatiile militare au facut rau Tarii ! Poate structura asa cerea sa faca parte din securitate dar asta nu inseamna ca era politie politica …

   • Subscriu.
    Dar de tatal lui Orban cum de n-au mirosit occidentalii, ca pute rau de tot.
    Occidentalilor le convin oamenii pe care se pot ei baza ca sa fure ei ce vor in colonia Romanica. Urmaresc destramarea tarii, ungurii si nemtii si-au plasat oamenii lor.

   • Serviciul de contrainformatii militare NU estre politie politica. Ele exista in orice tara cu orice sistem social, fac parte din sistemul informativ pt. apararea si siguranta a statului.

     • In stagiul militar am activat intr-un domeniu in care aveam acces la informatii cu caracter strict secret ( acces direct la parole, coduri si carti de codificat). CI-stul venea in mod frecvent pe la noi si niciodata nu m-a intrebat daca cineva vorbea urat despre partid sau conducatori. Singurul lucru pe care-l interesa era ca informatiile la care aveam acces sa ramana secret. Asa ca nu mai amestecati lucrurile. Cazul Basescu (Petrov) la care faceti referire a fost aparte pentru ca securitatea port Constanta isi recruta viitorii informatori din flota NAVROM si din randurile studentilor de la Institutul de Marina.

       • Studentii de la Institutul de Marina erau sub supravegherea Securitatii Port, mai ales din prisma meseriei pentru care se pregateau. Inclin sa cred ca acolo colaborau mai indeaproape. S-ar putea sa fost la fel si in cazul Rovanei Plumb, nu contest dar nu cred ca trebuie generalizat. Ani de zile nu i-au gasit documentele incriminatoare lui Petrov pentru ca nu cautau unde trebuia: in arhiva DSS in loc de CIM. Tocmai de aceea cred ca nu erau legaturi atat de bune intre cele 2 servicii. Totusi, Contrainformatiile militare erau sub controlul MApN nu DSS si dupa cum se stie nu prea se iubeau.

 2. Dar de tatal lui Orban cum de n-au mirosit occidentalii, ca pute rau de tot, fata de tatal Rovanei.
  Este mult mai grav sa fii fost ofiter de securitate sef serviciu Brasov (turnator, tortionar politie politic), decat sa lucrezi la serviciu de contrainformatii militare, ceea ce este chiar foarte onorabil in orice tara si orice sistem social.
  Occidentalilor le convin oamenii pe care se pot ei baza ca sa fure ei ce vor in colonia Romanica. Asta este tot „secretul” tradatorlori de neam Romanesc si tara. Urmaresc destramarea tarii, ungurii si nemtii si-au plasat oamenii lor.

 3. Poti sa razi anonimule dar cam asa este,nu chiar toti ci doar cei care ii conduc pe ceilalalti.
  Nu stiu cati ani aveai la revolutie dar atunci in 1990 se mergea pe principiul „asta e omul nostru,adica era de-al lor de incredere”cand venea vorba de numirea unui om pe un post de conducere si felul asta de a gandi a mai durat mult,de exemplu T.BASESCU folosea expresia „ma tu ai uitat cine te-a facut general sau ministru”.

 4. Prostie sau dezinformare??
  1. Atașații militari nu erau angajații contrainformatiilor militare, deci Nu erau lucratori ai securitatii.
  2 În acea perioadă, România NU a avut femei atasat militari
  3. Aceste adevăruri NU sunt pledoarii pentru R.Plumb, sunt doar adevaruri care trebuie spuse

  • Ce vă mai place să le amestecați ..!
   Cei care lucrau sau turnau la Securitate erau securișți, dar cei care turnau la serviciile străine ce erau, eroi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.