Acasă Actualitate Margareta a decis să nu mai respecte tradiția înmormântării. Le e frică...

Margareta a decis să nu mai respecte tradiția înmormântării. Le e frică să nu strige monarhiștii la apariția lui Nicolae, „Trăiască Regele”?

DISTRIBUIȚI

Ziarul Profit din Curtea de Argeș atrage atenția asupra mai multor ciudățenii de la înmormântarea Regelui Mihai. Conform programului oficial, funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei nu vor respecta toate regulile impuse de gradele acestuia, avand in vedere faptul ca vorbim de un fost sef de stat si ultimul maresal al Romaniei, scrie sursa citată.

Deși ieri fiica cea mare a fostului suveran, Margareta, anunta ca din initiativa ei se va respecta traditia, acest lucru nu mai este valabil astazi dupa ce a fost anuntat programul oficial in care nu se aduce vorba de traditia trenului regal. Nici regulile nu mai sunt respectate pentru ca in program nu se vorbeste de afetul de tun pe care trebuia depus sicriul ultimului maresal in viata al Romaniei.

Stefan Dumitrache, directorul Muzeului Curtea de Arges, a declarat pentru sursa citată: „Programul arata clar ca nu se respecta traditia pentru ca nu va fi adus cu trenul si nu se respecta regulile pentru ca nu va fi pus sicriul pe afet de tun. In plus, nu s-a mai pomenit niciodata in istorie asa ceva, ca o inmormantare sa aiba loc noaptea, cred ca este chiar impotriva traditiei ortodoxe. Imi pare rau sa spun ca de aceasta data lipsa de respect fata de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale.”

Sambata, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de ingropare a Regelui Mihai I în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privata, in prezența Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a României și a membrilor Familiilor Regale străine prezenți la eveniment, a anunțat Casa Regală.

Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș. Presa va avea acces în fața Noii Catedrale de la Curtea de Argeș.

Prezența presei nu va fi permisă în incinta Noii Catedrale, nici înainte, nici pe parcursul ceremoniei de îngropare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Familia Regală anunță mare doliu pentru 40 zile și doliu timp de trei luni (de la deces). Marele doliu și doliul se referă la prezența publică a membrilor Familiei Regale.

 

Citeste si Comunicat controversat al biroului de presă al fostului suveran al României

6 COMENTARII

 1. Uite-o si pe Margareta si EDITAT ei…discrepanta dintre ce sint astia doi si cum arata familia imperiala japoneza e enorma, imposibil de acceptat.
  Daca Mihai era regal in aparente, astia doi sint exact ce trebuie ca ideea de monarhie sa devina absurda.
  Am mai auzit si „Margareta, regina Romaniei”…bravo, coboara vechea regalitate la nivelul regilor gunoiului/asfaltului.

 2. UAUUUU….Desi României i s-a luat titlul de REGAT si COROANA REGALĂ, iacă na,ne temem să nu se strige Rege lui Nicolaie!Parcă văd o telenovelă a cărui scenarist e mister Duda.😈😈😈😈😈😈😈😈😈

 3. Acești urmași ai regelui, niște hamesiti care sunt cu japca, să ia totul in numele lui Mihai, nu in folosul unui popor amarat… Urmașii sunt asistați social de lux… Ce lobby fac ăștia ptr Romania? Am citit că au cheltuit 1 milion euro ptr lobby sa intram în nato…vai, americanii aveau nevoie de lobby sa vina cât mai aproape de ruși?

 4. Cat a trait regele ati crezut toate relele despre el, acum despre Margareta. Nu va e clar ca asa a fost impus chiar de putere??? Sa nu se strige „traiasca regele”?? In interesul cui ar fi daca s-ar striga? Nu aveti nici o logica.

  • Daca se striga „traiasca regele” la aparitia lui Nicolae s-ar referi la Nicolae, nu la Mihai care e mort si nu la Margareta care ar putea fi cel mult regina. Ce nu intelegi?

 5. Nicolae a greşit iremediabil având o relaţie cu o româncă, din care a rezultat un copil nelegitim. La nivelul acesta de moştenitor posibil al Coroanei nu faci asemenea greşeli decât dacă eşti iresponsabil ca regele Carol II. Iar Regele Mihai a ştiut cât rău a făcut ţării tatăl său prin nestăpânire, aşa că l-a înlăturat din succesiune pe Nicolae fără alte discuţii. E trist, pentru că însuşi Regele a investit în Nicolae bani, energie şi speranţe, ca să devină un succesor credibil, iar el a dezamăgit. Nicolae a dovedit deci că seamănă mai mult cu străbunicul său, fustangiul Carol, decât cu bunicul său, responsabilul şi sobrul rege Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.