Acasă În Lume La 37 de ani de la adoptarea legii, președintele SUA recunoaște Ierusalimul...

La 37 de ani de la adoptarea legii, președintele SUA recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului

DISTRIBUIȚI

În decembrie 1949 Ierusalimul, respectiv partea lui de vest, a fost proclamat de David Ben Gurion capitală a noului stat evreiesc Israel‏‏. În iunie 1967 după Războiul de șase zile, Israelul a cucerit partea de est a Ierusalimului de la palestinieni și a anunțat reunificarea orașului. În 30 iulie 1980 Parlamentul israelian a adoptat o lege fundamentală care proclamă Ierusalimul oraş reunificat şi capitală eternă a Israelului. O rezoluţie a ONU a calificat această lege drept „nulă şi neavenită”.
Organizația pentru Eliberarea Palestinei, și după 1994 Autoritatea Națională Palestiniană au revendicat și ele Ierusalimul, partea lui de est, drept capitală a statului arab palestinian viitor.
Preşedintele Donald Trump a anunţat miercuri, 6 decembrie, că Statele Unite recunosc oraşul Ierusalim drept capitală a statului Israel. El a cerut Departamentului de Stat să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada americană de la Tel Aviv la Ierusalim, iar vicepreşedintele Mike Pence va efectua o vizită în regiune în următoarele zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.