Home Actualitate Marian Vanghelie rămâne în arest la domiciliu

Marian Vanghelie rămâne în arest la domiciliu

DISTRIBUIŢI

Magistrații de la Curtea de Apel București au decis joi ca primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, să fie judecat în continuare în arest la domiciliu, în dosarul în care este acuzat de săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.

Marian Vanghelie le-a cerut judecătorilor să-i înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar, susținând că trebuie să aibă grijă de Oana Niculescu Mizil, deoarece există posibilitatea ca aceasta să nască prematur și să apară probleme medicale.

„Aștept un eveniment în viața mea, nașterea copilului. Am depus documente medicale în acest sens. Oana fiind în a 36-a săptămână, există posibilitatea de naștere prematură, ținând cont că este și fată, și nu are efectiv nimeni cine să aibă grijă de acest lucru. (…) În contextul în care au fost o serie de evenimente neplăcute, pot fi din punct de vedere medical oricând probleme și nu numai pentru nașterea prematură, dar și anumite probleme medicale în perioada nașterii. Nu are cine să se ocupe de aceste lucruri”, a declarat Marian Vanghelie, la ieșire din sala de judecată.

Întrebat dacă are emoții în legătură cu nașterea copilului, Vanghelie a răspuns cu o glumă: „Când l-a născut prima soție pe Alexandru, m-am dus la spital cu colegul meu, Piedone, și sora medicală i-a pus lui copilul în brațe și la un moment dat începusem să plângem amândoi. Nu știa cine este tatăl”.

Pe 10 iulie, Marian Vanghelie a fost eliberat după patru luni de arest preventiv.

În același dosar, au fost trimiși în judecată Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru, toți sub control judiciar.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.