Home Actualitate Cu mascații la clinica privată

Cu mascații la clinica privată

DISTRIBUIŢI

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice efectuează 15 percheziții domiciliare, în București și în două județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de euro, prin evaziune fiscală în domeniul medical și în construcții.

La data de 13 august 2015, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează 15 percheziții domiciliare în București, Ilfov și Teleorman, la persoane bănuite de evaziune fiscală.

Vor fi puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri.

Acțiunea vizează documentarea activității unei clinici medicale private din București, RomGerMed, care, în perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, în parte, de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin înregistrarea în contabilitate de operațiuni fictive sau inexacte.

Pentru a-și diminua obligațiile de plată datorate bugetului de stat, agentul economic, în calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, înregistrând achiziții supraevaluate de la firme de construcții.

La rândul lor, aceste societăți comerciale ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, în fapt, tot de persoanele bănuite.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională bugetului de stat este de peste 2.000.000 de euro.

La acțiune participă 58 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice, luptătorii ai Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție ale județelor Ilfov și Teleorman.

Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.